Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Морската градина във Варна се подготвя за цветната си премяна напролет

7
Снимка: Димитрина Дончева

Централната алея на Морската градина във Варна вече се подготвя за премяната си с лалета и теменужки, които ще радват очите на минувачите през следващата пролет.

"От есента започва подготовката по засаждането на луковиците, оформят се и нови фигури", каза за БНР Варна Янка Петрова, която работи като озеленител повече от четвърт век.

В момента тече усилена работа по почистването на емблематичния за морската ни столица парк от падналите листа. Предстои зазимяването и на Розариума.

А напролет нидерландски лалета ще красят Морската градина.

"Много работа има в Морската градина, трудно е, но преди 25 години всичко се е вършело на ръка – и метенето, и товаренето на боклука. Сега машините помагат, става по-бързо и работата върви по-лесно", разказа Янка Петрова.

Снимки: Димитрина Дончева-Радио Варна

По публикацията работи: Анна Фуцкова

БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Открита е процедура по предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор

Висшият съдебен съвет определи като допустимо искането за отстраняване на Иван Гешев. Така беше открита процедура по предсрочното прекратяване на мандата му като главен прокурор. Сред разгледаните от ВСС теми е сигналът на заместник главния прокурор и..

публикувано на 25.05.23 в 13:50

Пролетното време остава – до обяд слънце, след обяд облаци и превалявания

В четвъртък  минималните температури ще са от 8 до 14°, в София - 8°. В сутрешните часове на места в равнините и котловините ще има намалена видимост. Около и след обяд ще се заоблачава и на места ще превали за кратко. Максималните температури..

публикувано на 24.05.23 в 18:55

Делегации от София и Скопие заедно се преклониха в римския храм, където са осветени славянските преводи

Българската и македонска делегации съвместно положиха венци пред българската и македонската плоча в базиликата "Санта Мария Маджоре". В храма по волята на папа Адриан II през 868 г. са били осветени преводите на Евангелията, направени от светите..

публикувано на 24.05.23 в 17:25