Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България днес – 9 ноември 2022 г.

Лесно ли е за един българин да се докаже в Китай? Защо сме свидетели на засилено китайско културно присъствие в България и какви са възможностите на българския бизнес да впечатли Азиатския тигър? Отговор на тези въпроси ще откриете в минутите на България днес.

Ще разберете как българистиката подпомага двустранните икономически отношения, но също така и защо в университетите по света има все по-малко лекторати по български език. Водещ е Елена Каркаланова.

2:18 – Новини

9:45 – Времето у нас и по света

14.45 – В чужбина са останали едва 39 лектората по български език

27:48 – Ирина Белева: „Има необходимост от създаването на български културен център в Пекин. В Шанхай има сплотена общност от интелигентни българи, а родният бизнес трябва да е проактивен, да се научим как практически да трансферираме нашите IT разработки“

60:04 – Песен на деня -„Нашето небе“

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на Радио България.

Още от категорията

България днес – 6 февруари 2023 г.

Разстоянията и близостта се оказват разтегливи и нееднозначни понятия в днешния свят. Доказаха го събитията от последните дни, за които ще говорим в днешното издание на "България днес". Колко трудно се минава границата между страната ни и Република..

публикувано на 06.02.23 в 19:00

България днес – 3 февруари 2023 г.

На 3 февруари ви запознаваме с най-важното от България с днешна дата, правим преглед на събитията с балкански адрес, разказваме за имената на българите и традицията в именуването, срещаме ви с една успяла българка в САЩ и ви правим съпричастни с..

публикувано на 03.02.23 в 19:00

България днес – 2 февруари 2023 г.

На Сретение Господне ви водим в едно „украинско кътче“ в центъра на българската столица, разказваме ви за живота в монтанското село Благово, както и за бъдещето на железопътната магистрала между София и Белград, запознаваме ви и с по-важните новини от..

публикувано на 02.02.23 в 19:00