Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 14 ноември 2022 г.

С началото на новата работна седмица започва и Световната седмица на предприемачеството, която тази година продължава до 20 ноември. В тази връзка днес, в предаването "България днес", ще ви разкажем за предизвикателството да бъдеш биопроизводител у нас.

Ще изпреварим във времето и Деня на толерантността и със специалния ни гост Михаил Вучков ще поговорим за консерватизма на българското общество на фона на европейската приемственост и мироглед. Европейци ли сме само по дрехи или толерантността на хората не е обвързана с националността?

Ще обрисуваме красотата на българската природа в думи и ще отбележим 70-годишния юбилей на Оркестъра за народна музика на БНР.

Бъдете част от "България днес", представена ви от Весела Кръстева.

Приятно слушане!

02.30 – Новини от България

08.10 – Прогноза за времето

12.10 – Сок от планински лимон, арония или дюля – защо не е лесно да си биопроизводител у нас ще научим от личната история на Пенка Цочева

23.20 – Изложбата "Другите българки" на Михаил Вучков открива петото издание на фестивала "What You See Festival" в Утрехт, Нидерландия на 17 ноември. За отхвърлената различност в едно европейско общество в XXI век, за символите на национална идентичност и за кризите като катализатор за национализъм, извън приетите рамки, ще говорим с българския автор в студиото на "Радио България"

45.05 – Красотата на природата, като връзка с България и намирането на уединение в самия теб – разказваме ви историята на Жасмина Панайотова

55.10 – "Песен на деня" – тази вечер с голям концерт в зала „България“ Оркестърът за народна музика на БНР открива 70-ия си творчески сезон. Ще чуете песента "Писвай-разписвай", включена в празничната вечер.

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 12 юни 2024 г.

Поетична, франкофонска и с елементи на действителността на българската администрация - такава се очертава да бъде „България днес“ в сряда. В нея ще си спомним за изключителния поет и преводач Атанас Далчев, ще ви разкажем коя е най-старата и голяма..

публикувано на 12.06.24 в 19:00

България днес - 11 юни 2024 г.

В „България днес“ на 11 юни продължаваме с отзвука от проведените на 9 юни избори за българско народно събрание и за европейски парламент. Говорим за това с наши сънародници в чужбина, а анализ на вота зад граница прави Първан Симеонов – изпълнителен..

публикувано на 11.06.24 в 19:00

България днес - 10 юни 2024 г.

България направи своя избор! Какво казаха българските граждани с вота си или отказа от такъв в неделния ден и къде ще търсим сега времеубежище? В „България днес“ обобщаваме всичко по-важно от изборите за народни представители и български..

публикувано на 10.06.24 в 19:00