Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бяла става "Европейски град на спорта"

Снимка: Facebook / @europeancapitalsandcitiesofsport

Българският град Бяла е обявен за Европейски град на спорта през 2023 г. Черноморският град ще бъде домакин на над 40 прояви - турнири по футбол, волейбол, тенис и стрийт баскетбол, състезания по ориентиране, плажни спортове, плуване, колоездене и триатлон, тридневен спортен фестивал с отворени тренировки по пилатес, зумба и стречинг, тренировъчни лагери, семинари и обучения.

Впечатлихме екипа на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта с отличната си спортна база и богата спортна програма. Надеждите ни са да оправдаем титлата“, каза за БНР- Варна Христина Келисакиева, участник в екипа на Община Бяла, изготвил кандидатурата на града.

Най-голямото спортно съоръжение в Бяла е комплексът “Черноморец“, който разполага с футболен терен, спомагателни игрища за баскетбол, волейбол, тенис и голяма площадка за фитнес на открито.

Съставил: Венета Николова


По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Карлос Насар

Карлос Насар със златен медал на Световната купа по вдигане на тежести

Карлос Насар спечели златен медал на турнира за Световната купа по вдигане на тежести, която тази година се провежда в Пукет, Тайланд. Българинът стана шампион с 396 кг в двубоя в категория до 89 килограма при мъжете. В изхвърлянето 19-годишният..

публикувано на 07.04.24 в 09:24

Полицията пази обществения ред с дронове на дербито “Левски” – ЦСКА София

Столичната дирекция на вътрешните работи ще използва видеонаблюдение и дронове, за да предотврати ескалация на напрежението от страна на фенове на днешния мач между вечните съперници “Левски” и ЦСКА София на столичния стадион “Васил Левски”. Засечените..

публикувано на 07.04.24 в 07:00
Нургюл Салимова

Второ реми за Нургюл Салимова на Турнира на претентентите в Торонто

Нургюл Салимова записа второ реми на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в канадския град Торонто. Двайсетгодишната българка, която игра с белите фигури, завърши наравно с китайката Лей Тинцзие – победителката в последното издание..

публикувано на 06.04.24 в 10:05