Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България днес – 1 февруари 2023 г.

Всяко ново начало е нова надежда! А днешният 1 февруари е наситен с толкова много енергия и смисъл, че ни остава само да се надяваме и помним. В деня на Трифон Зарезан ще говорим за мостовете, по които минаваме или не съвсем. Ще се отдадем на зимна радост и смисъла на паметта. Днешният 1-ви февруари е официално обявен за Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим и един голям музикант ще ни прикани на него да вдигнем очи. Всичко това и още представлява "България днес" с водещ Весела Кръстева! Приятно слушане!

02.48 - Новини от България.

09.25 - Прогноза за времето у нас и по света

15.25 - Войната в Украйна може да ускори строителството на мостове над река Дунав – Иво Иванов разговаря с историка Пламен Димитров, експерт от Българското геополитическо дружество, за строежа или липсата на такъв на мостове по река Дунав, между България и Румъния и в преносен смисъл за онези от тях, който са част от единна Европа

37.30 - Рестарт на сезона - обилен сняг и много туристи с началото на новата 2023 година в Пампорово и Чепеларе

48.30 - Днес се навършват 141 години от рождението на големия български художник Владимир Димитров – Майстора. Как годишнината превръща родния му Кюстендил в център на живописта ни разказва Евгени Серафимов

58.33 - "Песен на деня" – 1-ви февруари като Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим "Вдигни очи"

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България".БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 17 март 2023 г.

В края на работната седмица, в предаването „България днес“, ще поговорим за политическото и икономическо значение на българо-румънското  стратегическо партньорство след посещението на румънския президент у нас. В рубриката „По съседски“ ще..

публикувано на 17.03.23 в 19:00

България днес - 16 март 2023 г.

В студения за България 16 март ви представяме по-важното от българския дневен ред накратко, срещаме ви и с две украински учителки, които днес преподават в България. Подготвили сме и няколко вкусни минути с Аля Маркова, която от години живее между..

публикувано на 16.03.23 в 19:00

България днес – 15 март 2023 г.

В „България днес“ насочваме поглед към две съседни страни и състоянието на българската общност там. Румънската държава увеличи с 12,5 % субсидията си за българското национално малцинство, двустранните отношения ще бъдат издигнати в статут на стратегически..

публикувано на 15.03.23 в 19:00