Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отиде си футболната легенда Петър Жеков

Снимка: БГНЕС

Легендарният футболист и голмайстор на ЦСКА и на националния отбор по футбол Петър Жеков е починал на 78 години.  Той остава в историята като първия българин, носител на Златната обувка за най-добър голмайстор в Европа през 1969-та година с 36 попадения. Носител е и на Сребърната обувка през 1970-та и Бронзовата обувка през 1973 г.

„Напусна ни един от най-вълшебните футболисти в историята на България – Петър Жеков. Гениален нападател, всеотдаен съотборник, човек с огромно сърце – каквото и да напишем за първия носител на Златна обувка, ще бъде недостатъчно, за да изразим поклона си пред таланта и приноса му към ЦСКА“, написаха от клуба на „червените“ във Фейсбук. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По консумация на хляб България е втора в света

В световната класация България заема второ място в света по консумация на хляб, а Турция е на първо място, съобщава БНТ като цитира турския новинарски сайт "Йенигюн". Според статистиката спомената от изданието, в Турция един човек изяжда близо 200..

публикувано на 11.09.24 в 12:07

Електронното заявление за гласуване извън България вече е активно

От 11 септември вече е активно електронното заявление за гласуване извън страната на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, съобщи БТА. То може да бъде попълнено онлайн до 24:00 ч. българско време, на 1 октомври. Срокът за..

публикувано на 11.09.24 в 10:54

Валежите постепенно спират, но остава хладно

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, главно в източната половина на страната ще са придружени с гръмотевици и ще са значителни по количество. В сряда след обяд , от запад валежите ще..

публикувано на 10.09.24 в 19:45