Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 3 март 2023 г.

Честит Национален празник, уважаеми сънародници! На днешния 3 март отбелязваме 145 години от Освобождението на страната ни от османска власт и подписване на Санстефанския мирен договор между Русия и Османската империя. В специалното празнично издание на предаването „България днес“ ще говорим за уроците на историята, за разликата между освобождение и свобода, лична и национална, за европейските ценности и принадлежност, към които днес родината ни се придържа. Защото паметта и корена са стожера на здравото бъдеще. Водещ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

4.04 – Дарина Григорова за дискусията, относно коя трябва да бъде датата на Националния празник на България

8.22 – „Светът не е длъжен да знае за 3 март, ние трябва да помним датата“ - тези думи на проф. Андрей Пантев казани пред Десислава Семковска отекват в съкровищницата от смисъл и българщина на нашия сайт. Днес ще ги припомним!

16.25 – Специален гост в студиото на Радио България е журналистът Даниел Ненчев. През разговор за книгата му „Идеи без граници“ с 30 от най-добрите му интервюта с български артисти със световен успех и признание, ще поговорим за свободата от тоталитарния режим, идентичността в глобалния свят и за избора днес, наречен България

49.50 – Един млад музикант застава зад видео поредицата „Букварь“, която ни предлага нов поглед към миналото и поуките от него. Репортаж на Йоан Колев

59.24 – Българите в Англия ще отбележат Националния празник на България на 4 март с благотворителен Северняшки събор. Разказваме историята на Асоциация „България“, организатор на събитието

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 12 юли 2024 г.

В "България днес" на 12 юли ви разказваме за едно българско село във Варненско, което е пример за оцеляване по български. В рубриката "По съседски" правим обобщение на по-значимите събития от Балканите през отминаващата седмица. Говорим за..

публикувано на 12.07.24 в 19:00

България днес - 11 юли 2024 г.

В „България днес“ на 11 юли разказваме за изложбата „Контакт“ на известната фотографка Елина Кешишева в столичната галерия ONE, посветена на жените, оцелели след домашно насилие. Отправяме се към Хамбург, където тази събота на 13 юли за втора година..

публикувано на 11.07.24 в 19:00

България днес - 10 юли 2024 г.

В „България днес“ на 10 юли ви даваме актуална информация от България и българските общности по света, разговаряме с проф. Красимир Станчев от италианския университет Roma Tre за проблемите пред българските лекторати зад граница и за това може ли да..

публикувано на 10.07.24 в 19:00