Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

МВР: Няма да има прекратяване на изборния процес

Снимка: БГНЕС

При никакви обстоятелства не се предвижда прекратяване на изборния процес, е уверил във Варна зам. главният секретар на МВР, гл. комисар Станимир Станев.  Утре сградите, които са и място за гласуване, ще бъдат претърсени и след това охранявани, каза още зам. главният секретар.

По-късно след среща с членовете на ЦИК вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев заяви, че бомбените заплахи от началото на седмицата са хибридни атаки и няма реална опасност. По думите му, хората ще бъдат извеждани от изборните помещения само при истинска заплаха. Освен това извън сградите ще се проверяват обемистите багажи.

Междувременно училищни директори заявиха, че очакват от МВР единно указание как да действат в ситуация на бомбени и други заплахи към ръководените от тях учебни заведения. “Фактът, че различни училища и различни директори реагират по различни начини показва, че има проблем”, коментира пред БНР Величка Таседжикова, директор на 70 ОУ "Св. Климент Охридски" в София.

По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:

Още от категорията

Службите са реагирали адекватно при ликвидирането на дрона в Тюленово

Всички процедури по обезвреждане на открития край Тюленово боен дрон са спазени. Тепърва ще се прави анализ откъде е дошъл. Това бяха основните изводи след извънредното изслушване на министъра на отбраната Тодор Тагарев в ресорната парламентарна комисия...

публикувано на 19.09.23 в 08:23

Форум в София събира птицевъди от различни държави

Птицевъди от България, Гърция, Румъния, Хърватия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Молдова, Северна Македония, Албания, Косово, Черна Гора, Турция и други държави ще се срещнат на 19 и 20 септември в Интер Експо Център, София, за изложение и международна..

публикувано на 19.09.23 в 07:10

Миньорите излизат на протест за запазване на въгледобива

Миньори и енергетици излизат на национален протестен митинг-шествие за запазване на въгледобива и срещу преждевременното затваряне на мощности във въгледобивния сектор. Протестът е организиран от двата най-големи синдиката у нас - КНСБ и КТ „Подкрепа“...

публикувано на 19.09.23 в 06:30