Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работещи в БНР протестираха за достойно заплащане

4
Снимка: Георги Нейков

Работещи в Българското национално радио протестираха за достойно възнаграждение на труда си. Акции на протест имаше както в столицата, така и в регионалните станции. В София за час беше затворен ключов булевард до сградата на радиото.

Основното искане е за спешно увеличение на средствата от бюджета за 2023 г. за БНР, което да направи възможно повишение на заплатите с 25%, за да бъде покрита натрупаната от 2021 г. насам инфлация.

"Недопустимо е хора, работещи в такава престижна организация, да получават заплати от 880 лева, за немалък процент 1000 лева просто е мираж", споделиха протестиращи.

Протестът беше организиран съвместно със структурите на двата най-големи профсъюза КНСБ и "Подкрепа", както и на Съюза на българските журналисти в радиото.

Вижте също:

Снимки: Десислава Семковска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Слънчево и приятно топло на 22 септември

През нощта ще се изясни почти над цялата страна. В сутрешните часове на места в низините и котловините временно ще има намалена видимост. В неделя над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Облачността над североизточните райони и..

публикувано на 21.09.24 в 18:05

Пешеходен тур "По стъпките на българската държавност" във Велико Търново

На 22 септември 2024 г., неделя, Регионален исторически музей-Велико Търново кани жителите и гостите на Старата столица на тематичен безплатен пешеходен тур "По стъпките на българската държавност", посветен на 116 години от обявяване на Независимостта на..

публикувано на 21.09.24 в 13:58

Почетоха паметта на загиналите пилоти Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин

С военен ритуал днес в авиобазата в Долна Митрополия бе отдадена последна почит към подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, които загинаха при катастрофа с учебно-транспортен самолет  L-39 ZA на 13 септември 2024 г. при подготовка на..

публикувано на 21.09.24 в 13:24