Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България днес – 26 май 2023 г.

В седмицата на духа, когато празнуваме българските букви и високото признание за съвременната ни литература – наградата "Букър" за "Времеубежище" на Георги Господинов и преводача Анджела Родел, ви срещаме с още една дама – рицар на словото, която гради мост между българската литература и френскоезичната аудитория - проф. Мари Врина. Гости в студиото днес са Константин Бейков и Янко Янков от вокалната група "Spectrum", за да разкажат за "сбъднатата мечта" – срещите със сънародници в Канада. Водещ на броя е Елена Каркаланова. 

01:45 Новини

11:56 Прогноза за времето в България и по света

18:07 Събития с балкански адрес – "По съседски"

28:14 Модернизация на гаровите комплекси Казичене, Подуене и Искър в София по европейската ОП "Транспорт"

32:52 За българския език и силата на превода среща с проф. Мари Врина-Николов – единствената преводачка на българска литература, чийто роден език е френският 

38:00 Гости в студиото – Константин Бейков и Янко Янков от вокална група "Спектрум": „Удивително е колко задружна е българската общност в Канада и какво здравословно разбиране имат за разпределянето на отговорности“ (снимки от турнето на групата в Канада вижте в галерията)


68:00 Песен на деня: "Трябваше", изп. MIA D

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар".

Галерия

Още от категорията

България днес – 28 Септември 2023 г.

В „България днес“ на 28 септември ни гостува Ружка Николова - родолюбива и отдадена на каузата „България“ наша сънародничка от Аржентина. От разговора с нея (след новините и прогнозата за времето) узнаваме как се заселват..

публикувано на 28.09.23 в 19:00

България днес – 27 Септември 2023 г.

В Световния ден на туризма пътуваме през България в опит да разберем какви са проблемите на туристическия бранш у нас. На границата между летния и зимния сезон ще отскочим до морето, след това ще се пренесем на Пампорово, за да научим какви..

публикувано на 27.09.23 в 19:00

България днес – 26 Септември 2023 г.

В „България днес“ отделяме внимание на актуалния казус със затворената руска църква в центъра на София – ще чуете мнения на анализатори относно политическия и църковен подтекст на случилото се. В деня на Карнобат си спомняме за почетната..

публикувано на 26.09.23 в 19:00