Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България днес – 29 май 2023 г.

Днес политическата рулетка направи още едно завъртане с връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 49-ото НС. Какво си казаха политиците и как оценяват настоящата ситуация гражданите - ще чуете в „България днес“ на 29 май. След това ще се хванем за неоспоримите устои на миналото, като тръгнем по пътя на героичните синове на майка България – Христо Ботев и Васил Левски, за да стигнем от Враца, та чак до… Саутхемптън във Великобритания. Водещ на броя е Елена Каркаланова. 

01:08 Новини 

10:20 Времето у нас и по света 

16:30 Президентът връчи втория проучвателен мандат за съставяне на кабинет на Николай Денков от ПП-ДБ. Как се стигна дотук и какво очакват гражданите? 

28:47 Близо 1500 души от цяла България тръгнаха по стъпките на Ботевата чета от Козлодуй до връх Околчица 

33:55 „С мисъл за Левски“ при сънародниците ни в Саутхемптън. Децата от неделното училище „Васил Левски“ откликнаха с радост на инициативата на Радио България „С мисъл за Левски“ по повод 150 години от гибелта на Апостола и ни изпратиха снимки и видео от занятията си, свързани с българския герой, а в програмата ни ще чуете интервю с директорката на школото Теодора Иванова 

53:35 Все още можете да заявите участие Международния младежки фестивал на изкуствата „Музите” в Созопол от 5 до 15 юли 2023 г. Чуйте как!

62:00 Песен на деня: „Летя“, изп. YAVI


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар".

Още от категорията

България днес - 22 септември 2023 г.

На 22 септември чуйте празнично издание на предаването „България днес“. Припомняме интересни исторически факти от деня, в който е България е провъзгласена за независима държава, четем манифеста и слушаме химна на независимостта. Връщаме паметта за..

публикувано на 22.09.23 в 07:00

България днес – 20 Септември 2023 г.

За протестното напрежение, исканията на земеделци, енергетици и миньори и отговора на държавата говорим в „България днес“. Освен актуалната тема, на 20 септември ще чуете повече за една гражданска инициатива, насочена към..

публикувано на 20.09.23 в 19:00
Никола Рахнев

Набират средства за закупуване на български учебници за децата в Тараклия

Сдружението „Гората.бг“ обяви своя нова инициатива в полза на Тараклия . "На първо място, ще изпратим хиляди български учебници и книги, които ще бъдат използвани за учебните заведения - каза пред БНР Никола Рахнев от неправителствената организация. - На..

публикувано на 20.09.23 в 10:33