Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Знаково име от криминалния свят се завърна инкогнито и почина от инфаркт

Пламен Галев и Ангел Христов-Геле
Снимка: Кирил Фалин

Издирваният с червена бюлетина от Интерпол Ангел Христов-Геле – известен като един от дупнишките “Братя Галеви”, е починал от инфаркт у нас, съобщиха Нова тв и бТВ, позовавайки се на свои източници. Той и Пламен Галев избягаха от България през 2012 г., след като бяха осъдени за ръководство и участие в организирана престъпна група.

Предполага се, че 54 годишният мъж се е прибрал преди броени дни и се е настанил в имението си в Ресилово, където е бил покосен от сърдечния удар. Не е ясно как той е минал границата без да бъде арестуван.

Опелото на Ангел Христов трябваше да се състои днес наобед в родната му Дупница, но е спряно заради разледване как той е влязъл в страната, съобщи БНТ. Назначена е аутопсия в столичната Съдебна медицина.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българската патриаршия признава самостоятелността на македонската архиепископия

На въпрос какво трябва да бъде отношението на българската църква към църквата в Северна Македония главата на Българската патриаршия каза пред БНТ, че Светият синод има решение от края на 2022 г. "Ние приехме решението на архиерейския събор на..

публикувано на 20.07.24 в 11:42

Президентът отиде при пострадалите от пожарите в Болярово

На петия ден от пожарите политиците започнаха да пристигат в крайграничната община Болярово, където бедстват 7 села. Една от причините за моето посещение е да изразя съпричастност към хората от с. Воден, който пострадаха от големия пожар...

публикувано на 20.07.24 в 10:39

В събота се очаква се пожарът край границата с Турция да бъде овладян

Пети ден продължава борбата с овладяването на пожарите в крайграничната община Болярово. В сила остава частичното бедствено положение в 7 села.  Спокойно е преминала нощта в района на големия пожар около с. Воден, каза областният управител Николай..

публикувано на 20.07.24 в 09:00