Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 5 юни 2023 г.

Започваме новата работна седмица с предаден изпълнен мандат за съставяне на редовно правителство на България и открит нов летен туристически сезон. Ще замирише ли на море и възможна ли е пълноценна почивка това лято, в буквален и преносен смисъл – отговор на този въпрос ще търсим в "България днес". Венета Николова разговаря с експерти в областта на туризма за очакванията им от предстоящите летни месеци и за условията за планински преходи у нас. След това ни очаква среща от три различни точки на Европа по повод изложбата с детски рисунки "Природните чудеса на България", която се откри на 1 юни в сърцето на Рим. Ще завършим с най-новата песен на Дичо Христов "И след съня", за да си напомним, че любовта е не само дар, но и отговорност. Водещ на програмата е Весела Кръстева. Приятно слушане!

01.36 - Новини от България

11.10 - Прогноза за времето у нас и по света

16.56 - Очаквания за добър туристически сезон въпреки закъсняващото лято и ръста на цените - повишен интерес към страната ни и завръщане на някои чуждестранни пазари, така коментира пред Венета Николова старта на новия летен туристически сезон в България експертът Константин Занков

27.52 - С щеки по пътеки започва активният сезон за планински преходи- за маршрутите, маркировките и хората говори Венцислав Венев, председател на българския туристически съюз

38.15 - Българчета от цял свят нарисуваха природните чудеса на родината си – специално пред Радио България говорят Росица Лазарова-Сбаралия, от Българското неделно училище "БулгаринА" в Пескара и Културна асоциация AIBIA, Янета Димитрова от Българското училище "Иван Вазов" в Париж и Елеонора Асенова, ръководител на Центъра за изкуство, култура и образование в София

61.00 - "Песен на деня" – Новият сингъл на Дичо "И след съня"

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00

България днес - 23 април 2024 г.

В „България днес“ говорим предпразнично за цените у нас. Колко е поскъпнал живота в страната ни, защо 65% от работещите у нас не получават минималната сума от 1454 лева за издръжка на един човек според последните проучвания и колко ще ни струва..

публикувано на 23.04.24 в 19:00

България днес - 22 април 2024 г.

В "България днес" на 22 април говорим за европейската идентичност и българите – припознаваме ли се като част от общото европейско семейство. Връщаме се назад в историята, за разберем повече за чужденците в Хвърковатата чета на Георги Бенковски. Срещаме..

публикувано на 22.04.24 в 19:00