Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България днес – 5 юни 2023 г.

Започваме новата работна седмица с предаден изпълнен мандат за съставяне на редовно правителство на България и открит нов летен туристически сезон. Ще замирише ли на море и възможна ли е пълноценна почивка това лято, в буквален и преносен смисъл – отговор на този въпрос ще търсим в "България днес". Венета Николова разговаря с експерти в областта на туризма за очакванията им от предстоящите летни месеци и за условията за планински преходи у нас. След това ни очаква среща от три различни точки на Европа по повод изложбата с детски рисунки "Природните чудеса на България", която се откри на 1 юни в сърцето на Рим. Ще завършим с най-новата песен на Дичо Христов "И след съня", за да си напомним, че любовта е не само дар, но и отговорност. Водещ на програмата е Весела Кръстева. Приятно слушане!

01.36 - Новини от България

11.10 - Прогноза за времето у нас и по света

16.56 - Очаквания за добър туристически сезон въпреки закъсняващото лято и ръста на цените - повишен интерес към страната ни и завръщане на някои чуждестранни пазари, така коментира пред Венета Николова старта на новия летен туристически сезон в България експертът Константин Занков

27.52 - С щеки по пътеки започва активният сезон за планински преходи- за маршрутите, маркировките и хората говори Венцислав Венев, председател на българския туристически съюз

38.15 - Българчета от цял свят нарисуваха природните чудеса на родината си – специално пред Радио България говорят Росица Лазарова-Сбаралия, от Българското неделно училище "БулгаринА" в Пескара и Културна асоциация AIBIA, Янета Димитрова от Българското училище "Иван Вазов" в Париж и Елеонора Асенова, ръководител на Центъра за изкуство, култура и образование в София

61.00 - "Песен на деня" – Новият сингъл на Дичо "И след съня"

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар".

БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 28 Септември 2023 г.

В „България днес“ на 28 септември ни гостува Ружка Николова - родолюбива и отдадена на каузата „България“ наша сънародничка от Аржентина. От разговора с нея (след новините и прогнозата за времето) узнаваме как се заселват..

публикувано на 28.09.23 в 19:00

България днес – 27 Септември 2023 г.

В Световния ден на туризма пътуваме през България в опит да разберем какви са проблемите на туристическия бранш у нас. На границата между летния и зимния сезон ще отскочим до морето, след това ще се пренесем на Пампорово, за да научим какви..

публикувано на 27.09.23 в 19:00

България днес – 26 Септември 2023 г.

В „България днес“ отделяме внимание на актуалния казус със затворената руска църква в центъра на София – ще чуете мнения на анализатори относно политическия и църковен подтекст на случилото се. В деня на Карнобат си спомняме за почетната..

публикувано на 26.09.23 в 19:00