Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 24 юли 2023 г.

Новата седмица за „България днес“ започва с надежда и вяра в доброто. Ще ви разкажем за лятната школа на сдружение „Отворени обятия“, в която деца бежанци от войната в Украйна, деца от Сирия, Иран и Ирак изучават или усъвършенстват българския език и не само. Ще ви запознаем с последно определените от ИАБЧ административни стъпки за получаване на виза за дългосрочно пребиваване в страната ни. Ще поговорим и за пътната инфраструктура у нас и по света и за финал ще намигнем с „Фиаско“ на съвремието, в което живеем. Водещ на днешната програма е Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.28 - Новини от България

12.09 - Прогноза за времето у нас и по света

20.35 - България винаги ще бъде като втори дом за украинските бежанци – Йоан Колев се срещна с възпитаници от лятната школа на българското сдружение „Отворени обятия“ и с Димитър Димитров, който сподели за смисъла и силата да преподаваш „доброта“ на български език

36.30 - Съвети към кандидатстващите за виза за дългосрочно пребиваване в България на основание български произход

47.40 - Какво подклажда войната по пътищата на България? – толкова ли са лоши пътищата у нас в сравнение с европейските и как може да се прекъсне разрастването на черната статистика на загиналите в пътно транспортни произшествия? Дарина Григорова разговаря с Мирослав Марков, международен шофьор, който от 20 години живее в Испания, и Александър Иванов, инспектор в Регионална дирекция Пловдив

60.30 - „Песен на деня“ – Графа и Тино намигват към ценностите на съвремието ни с песента "Фиаско"

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се чувствали хората, които са..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00