Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 15 август 2023 г.

Фестивална, празнична и изпълнена с ритми от сърцето на Европа, през Индия до звуците на странджанската душа – такава е "България днес" на 15 август. Ще ви поканим да погледнете звездите от новооткритата обсерватория в село Камен Бряг на Северното Черноморие и ще чуете думи на признателност към съдбата и публиката от една истинска българска музикална звезда- певицата Янка Рупкина. Водещ на "България днес" е Весела Кръстева. Приятно слушане!

01.14 - Новини от България
13.47 - Прогноза за времето у нас и по света

21.10 - Представителният фолклорен ансамбъл "Орфей" към Дома на културата в Кърджали участва в престижния Световен фолклорен фестивал в град Намюр, Белгия, от 15 до 19-и август – подробности научаваме от Марияна Ликова

28.20 - Музика, звънци и изящество от Изтока – днес започват Дните на индийската култура в България. Събитията в София, Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив са със свободен вход и продължават до 24 август

31.24 - Оригинални графики на световноизвестни френски импресионисти ще бъдат показани в Димитровград от 25 август

36.00 - По следите на звездите в района на Камен бряг – за новооткритата модерна астрономическа обсерватория в двора на кметството на Камен Бряг Венета Николова разговаря с Пенко Георгиев, директор на Историческия музей в близкия град Каварна

45.35 – "Песен на деня“ – Една от най-известните и обичани български народни певици Янка Рупкина днес навършва 85 години. Припомняме ви част от богатата ѝ музикална история и световно признание, което има, и ще чуете емблематичната странджанска песен "Калиманку, Денку"

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 22 юли 2024 г.

В „България днес“ на 22 юли слушайте репортаж от първия ден на годишната среща на Асоциацията на българските училища зад граница.  Украинският фотограф Олександър Барон говори за изкуството, бесарабските българи и войната, а д-р Филип Петрунов – за..

публикувано на 22.07.24 в 19:00

България днес - 19 юли 2024 г.

В „България днес“ говорим за огъня, хората и държавата в контекста на бушуващите пожари в страната ни. По традиция в петък правим преглед и на събитията с балкански адрес от изминалите дни в рубриката „По съседски“. В навечерието на..

публикувано на 19.07.24 в 19:00

България днес - 18 юли 2024 г.

На 18 юли в „България днес“ ви срещаме с Яп ван Бейлен, еколог, политик, хореограф и колекционер на български килими, който се е установил тук, в България – първоначално в Котел, а в последствие във Велико Търново. Разговаряме за перспективите пред..

публикувано на 18.07.24 в 19:00