Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 30 август 2023 г.

Фотографът Вихрен Георгиев, който познава по-добре от всеки лицата на People of Sofia – „Хората от София“ разказва в „България днес“ за хората от Западните покрайнини. В специален разговор с Йоан Колев той споделя впечатления, размисли и случки от престоя си в Босилеград и региона. Колко различен, красив и в близост до природата може да бъде първият учебен ден ни „показва“ едно българско училище в Ирландия, а две българки разкриват пътя на лютиерството от родината до успешен бизнес отвъд океана. На днешния 30 август още веднъж си припомняме и едно от най-големите световни постижения на български спортист – световния рекорд от 209 см. на Стефка Костадинова в скока на височина, който 36 години след поставянето си не е подобрен. За финал – празник на едно музикално дълголетие ни повежда със „Сателит“ към доброто настроение.  Водещ на днешното предаване „България днес“ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.50 - Новини от България 
8.49 - Прогноза за времето у нас и по света

16.03 - Фотографът Вихрен Георгиев пред Радио България за преживяванията си в Босилеград и региона- едно интервю на Йоан Колев

 Вести от близо и далеч:

35.10 - Българското училище „Васил Левски” в Шанън, Ирландия, откри новата учебна година с разходка в парк и пикник

38.45 - Второ поколение българи в САЩ изработват цигулки и струнни инструменти в Чикаго

42.00 - Певецът Михаил Йончев отбелязва днес своя 76-ти рожден ден

47.10 - Навършват се 36 години от световния рекорд в Рим и недостижимите 209 сантиметра на шампионката ни в скока на височина Стефка Костадинова

 62.00 - „Песен на деня“ – група Остава празнува тази вечер рождения си ден с голям концерт в София. А ние ще отбележим дълголетието им с песента „Сателит“ от последния им албум "Кислород"

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 8 юли 2024 г.

В „България днес“ на 8 юли говорим за еволюцията и кризите в IT сектора и как това се отразява на възможностите за работа в сферата на високите технологии. Разговаряме за академичното изучаване на български език в Албания с доц. Раки Бело, преподавател в..

публикувано на 08.07.24 в 19:00

България днес - 5 юли 2024 г.

В най-хубавия ден от седмицата – петък – се отдаваме на приятни срещи в "България днес" и мечти за морския бриз…. От Емилия Юкер ще разберем как Клубът на българските жени и семейства в Хамбург се подготвя за второто издание на..

публикувано на 05.07.24 в 19:00

България днес - 4 юли 2024 г.

В „България днес“ на 4 юли говорим за това как климатичните промени засягат най-уязвимите групи и за произтичащия от тях риск от бедност за много българи, разговаряме с Естер Вилемс, нидерландска хореографка и преподавателка по български народни танци в..

публикувано на 04.07.24 в 19:00