Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 27 Септември 2023 г.

В Световния ден на туризма пътуваме през България в опит да разберем какви са проблемите на туристическия бранш у нас. На границата между летния и зимния сезон ще отскочим до морето, след това ще се пренесем на Пампорово, за да научим какви ще бъдат новостите за скиорите, а после - ще се разходим по жълтите павета на София. Пътуването ни ще продължи и зад граница - ще отскочим при българите в Швейцария и САЩ с информация за интересни техни инициативи. Гид в пътешествието из „България днес“ е Елена Каркаланова. 

01:00 Новини 

09:00 Времето в България и по света

15:40 Евелина Пулева, туристически експерт: „Липсата на качествена услуга е големият проблем на бранша у нас" 

22:30 Пампорово очаква да бъде един от малкото ски курорти в Европа с достатъчно сняг 

26:45 SOS за жълтите павета на София  

38:20 Български фолклорен празник на брега на Женевското езеро 

43:40 Местните власти в гр. Ървайн, (Ориндж Каунти, САЩ) обявиха с прокламация 22 септември за Ден на българското наследство 

46:20 Калин Крумов за концепцията на Културно-образователното общество ПЧЕЛА и как тази организация на сънародници от Ориндж Каунти се превръща в свързващ елемент на българите в тази част на Америка, но и тук, в родината ни 

58:45 Песен на деня: „Не така“, изп. ФСБ

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на  "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се чувствали хората, които са..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00