Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 13 октомври 2023 г.

Без значение дали сте суеверни или не Петък 13-ти е! Това няма да промени желанието ни „България днес“ да е все така информативна, интересна и различна платформа за случващото се с нашите сънародници в и извън пределите на държавата. Акцентите днес са Балканите, Израел и китните български градчета Севлиево и Радомир. Ще поговорим и за трудностите пред хората с нарушено зрение и възможността да „разгледат“ художествена експозиция, която им дава Националната галерия „Квадрат 500“. За финал ще чуете Йорданка Христова и „След нея“ само любов. Такава е днешната „България днес“ с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.20 - Новини от България

11.04 - Прогноза за времето у нас и по света

16.40 - По съседски – обзор на по-важното от Балканите през седмицата

25.45 - Тотален срив на израелския пазар – какво се случва и какво да очаква  туристическият ни бранш в следващите седмици

34.17 - На 14 октомври Православната ни църква почита Света Параскева, наричана още Света Петка Търновска.

36.35 - Отиваме в Севлиево „По тиквено време“

38.21 - Празник на бозата в Радомир връща града към стария занаят

44. 50 - Тази неделя, 15 октомври, отбелязваме Деня на белия бастун, който ни напомня за предизвикателствата пред незрящите хора– Гергана Манчева разговаря с Васил Долапчиев, председател на Съюза на слепите в България

58.40 - „Песен на деня“ – "След нея"- най-новото творческо сътрудничество на голямата Йорданка Христова и текстописецът Вида Пиронкова

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 25 юни 2024 г.

С полъх на море и бленувана почивка в ритъма на весела мелодия и закачлив текст. Така метафорично може да определим „България днес“ на 25 юни. Между усещането за изтичащ пясък между пръстите със сериозен глас ще поговорим и за връзката между..

публикувано на 25.06.24 в 19:00

България днес - 24 юни 2024 г.

Историята на Еньовден е като красива приказка за чудодейната сила на билките, младостта и красотата – разказваме я в "България днес" с помощта на децата от лятната школа към Националния етнографски институт с музей към БАН. Отколешният..

публикувано на 24.06.24 в 19:00

България днес - 21 юни 2024 г.

В последния работен ден от седмицата в „България днес“ ще ви поканим на българско кино в Рим. Ще поговорим за духовното значение на предстоящия важен християнски празник - Петдесетница с Видинския митрополит Даниил и ще обобщим по-важното от..

публикувано на 21.06.24 в 19:00