Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Творба на българско дете ще бъде изпратена в Космоса

Никола Кацарски
Снимка: Личен архив

Рисунка на 12-годишния Никола Кацарски от Плевен ще полети в Космоса. Авторът й е сред победителите в международния конкурс на Европейската космическа асоциация “Моето любимо място на планетата Земя”.

Целта на конкурса е детските творби да напомнят на датския астронавт Андреас Моргенсен, който в момента е на шестмесечна мисия на Международната космическа станция, за красивата ни планета.

На моята рисунка има залез, овце, слънчогледи и къщички, което носи чувство за топлота и спокойствие”, каза за БНР малкият художник.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Петя Цонева и благотворителната й кауза в полза на българската култура

В навечерието на най-светлия празник на българската просвета и култура и на славянската писменост- 24 май, една българска поетеса подема инициатива за набиране на средства за превод и публикуване на първия английски превод на стиховете на родния..

публикувано на 15.05.24 в 18:13

В Атина ще покажат "Неразказаните истории на българите"

Изложба "Неразказаните истории на българите" ще бъде открита на 17 май, петък, от 18:30 часа в Европейския център за архитектурно изкуство, дизайн и урбанистика в Атина. Експозицията ще бъде представена от Център "Иван Селимински", Европейския..

публикувано на 12.05.24 в 07:15

Майски празнични четения организират българи в Сиатъл

Реална среща поставя началото на виртуалния Литературен фестивал "Майски празнични четения", който от 2020 година насам организира Обществото за поезия и литературна проза "Глаголницата" при Българския център за култура и наследство в Сиатъл...

публикувано на 11.05.24 в 08:10