Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 23 ноември 2023 г.

За намаления, взаимно надхитряване и борба между инфлацията и семейния бюджет. За тези „черно петъчни“ неща ще говорим в „България днес“. Ще ви разкажем как българските пожарникари влязоха в „битка“ с австралийските си колеги, как Пловдив отбелязва 60-годишния юбилей на един от знаковите си художници, отишъл си без време, и ще говорим с и за родни „пеещи артисти“. За финал – музика от група, която празнува 30 годишна история. Водещ на предаването „България днес“ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

2.43 - Новини от България

15.14 - Прогноза за времето у нас и по света

24.13 - "Черният петък" в България – между търговския трик и изгодата за потребителя – Гергана Манчева влиза в лабиринта от въпроси за търговци и потребите, около инициативата, която у нас се разраства до "Черен уикенд" и дори "Черен ноември"

36.34 - Български пожарникари последваха примера на австралийските си колеги и издадоха „Календар с кауза“

38.09 - Изложба в памет на Кольо Карамфилов се открива в родния му град – Пловдив

44.20 - Тази вечер в Зала 1 на НДК е големият концерт от проекта "Пеещи артисти 2“ на продуцента Игор Марковски. Ще бъдат представени 25 нови български песни в изпълнение на едни от обичаните актьори в България. Един от тях е Симеон Владов, който пред БНР разказа повече за инициативата и спектакъла тази вечер

53.26 - „Песен на деня“ – в концерт в столичен клуб утре вечер група Б.Т.Р. дава старт на националното си турне- "30 години Б.Т.Р.", а „България днес“ завършва с последната песен на групата с участието на китариста и цигулар Иван Лечев- "Там където"

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар".

БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 20 февруари 2024 г.

В „България днес“ говорим за българското национално малцинство в Сърбия и финансовата подкрепа, която то получи за настоящата година от държавата, превърнала се в техен втори дом. „Телефон все ни свързва Телефон ни дели“ пее Васил Найденов в своята..

публикувано на 20.02.24 в 19:00

България днес – 19 февруари 2024 г.

България се прекланя пред Апостола на свободата Васил Левски . 151 години от героичната му гибел отбелязваме вчера и днес с редица прояви у нас и по света. В специалното издание на предаването ни „България днес“ обсъждаме съвременните измерения на..

публикувано на 19.02.24 в 19:00

България днес – 16 февруари 2024 г.

Днес Радио България отбелязва 88 години от своето начало! 88 години изпълнени с трудности, спечелени и изгубени битки, непознат изминат път в родината си, но ценен и търсен от всеки, докоснал се до магията наречена България и от всеки, който носи в..

публикувано на 16.02.24 в 19:00