Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 29 ноември 2023 г.

Започваме предаването с възможностите за задълбочаване на българо-румънските бизнес връзки. След това ще поговорим за „изоставените“ от своите родители- гурбетчии деца и какво може да се направи за спирането на застрашителния брой евросираци у нас. Защо жените могат да бъдат добри лидери и политици, особено в днешния враждебен свят – отговор на този въпрос търсим с Илиана Балабанова, президент на Европейското женско лоби. В края на програмата ще чуете първата дуетна песен на Мария Илиева и Миро. Водещ на „България днес“ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

2.20 - Новини от България

9.37 - Прогноза за времето у нас и по света

16.15 - Как българският и румънският бизнес мислят за двустранните отношения? - Форум в Русе позволи да се чуят различни мнения в подкрепа на по-тесни българо-румънски връзки, за които ви разказваме в днешното предаване

25.35 - Родителите на всяко четвърто българче работят в чужбина - как може да се противодейства на черната статистика за евросирачетета в България и какви травми формира отделянето на детето от неговите родители?

37.40 - Защо на политическата сцена в България не присъстват жени? – отзвук от международния форум "Жените в политиката – на местно, национално и европейско ниво", който се проведе преди ден в София

51.20 - България се нуждае от 17 000 медицински сестри

52.55 - „Песен на деня“ – Две от най-големите звезди на българската поп музика - Миро и Мария Илиева записаха първата си обща песен - "Ако утре няма днес"

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"
БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 21 февруари 2024 г.

За сбъдването на една мечта и позитивния разказ за България, който може да промени възприятието ни за нас самите, говорим в "България днес" с двама българи от Сиатъл – режисьора Богдан Дарев и музиканта Васил Денев. Те са в основата филма "Кавал..

публикувано на 21.02.24 в 19:00

България днес – 20 февруари 2024 г.

В „България днес“ говорим за българското национално малцинство в Сърбия и финансовата подкрепа, която то получи за настоящата година от държавата, превърнала се в техен втори дом. „Телефон все ни свързва Телефон ни дели“ пее Васил Найденов в своята..

публикувано на 20.02.24 в 19:00

България днес – 19 февруари 2024 г.

България се прекланя пред Апостола на свободата Васил Левски . 151 години от героичната му гибел отбелязваме вчера и днес с редица прояви у нас и по света. В специалното издание на предаването ни „България днес“ обсъждаме съвременните измерения на..

публикувано на 19.02.24 в 19:00