Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 27 декември 2023 г. (АУДИО)

Предаване на Радио България

На третия ден на Рождество Христово, в който почитаме и св. Стефан Първомъченик, сме ви подготвили една празнична, разнообразна и изпъстрена с музика "България днес". Започваме със зимна история за снежинки, мъдрост и признателност към точното време и място. Спираме се на историята на построяването на забележителната Желязна църква "Св. Стефан" в Турция, смятана за един от най-ценните културно исторически паметници на България по света. За финал сме подготвили среща с обичайния заподозрян именник днес – Стефан Вълдобрев. Водещ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

07.57 - С Десислава Семковска ви разказваме вълшебната зимна приказка на Веска Чернева и нейните хартиени снежинки
23.35 - Св. Стефан - патрон на Желязната църква в Истанбул
30.30 - Среща с Кириако Лязе, представител на българската общност в Истанбул 
41.35 - Стефаноден в компанията на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 28 май 2024 г.

В „България днес“ на 28 май отделяме специално място на българите в Цариброд, а информационният повод е сключеното споразумение между БНР и Радио-телевизия Цариброд, по силата на което ще се обменят предавания и рубрики. Ние използвахме случая и..

публикувано на 28.05.24 в 19:00

Българските фолклорни състави в чужбина са ядра за социално и културно общуване

Няма статистика, която да обобщи точния брой на българските танцови състави в чужбина. Но едно е сигурно –  тези самодейни групи, разпръснати из всички континенти, са жив мост между България и останалата част на света. Д-р Юлия Попчева от Института..

публикувано на 28.05.24 в 11:30

България днес - 27 май 2024 г.

В последния майски понеделник за тази година „България днес“ носи отзвука от честванията на нашата култура и просвета по света. Ще бъдем в Канада, за да усетим гордостта от прокламацията на Деня на българското културно наследство в Британска..

публикувано на 27.05.24 в 19:00