Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 28 декември 2023 г.

Предаване на Радио България

В дните между Рождество Христово и посрещането на Новата година в „България днес“ ви предлагаме едно обобщение на балканската политика през 2023 година с помощта на преподавателя от СУ „Св. Климент Охридски“ и дипломат от кариерата -проф. Здравко Попов. Началото поставяме днес с фокус Румъния и Турция. В памет на отец Боян Саръев ще чуете думи за българското милосърдие, протегната ръка за помощ и човешката вяра. На финал едно 24-годишно момче ще ни припомни силата на гайдата, която се явява мост за неговите две родини- България и Италия. Водещ на днешното предаване е Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.38 - Новини от България

11.45 - Прогноза за времето у нас и по света

18.20 - По часовниковата стрелка на българската балканска политика през 2023 г. с проф. Здравко Попов и Иво Иванов - в първата част от балканското ни обобщение „тръгваме“ от Дунав, през Черноморието и стигаме до Мраморно море

42.10 - Почина отец Боян Саръев, известен като Кръстителя на Родопите- за делото, смисълът в живота и човешката милост припомняме думите на отец Саръев от интервюто на Мила Маринова за Радио Стара Загора

53.25 - Радио България при българите в Рим: Стефан Боргоджийски, който чрез гайдата свързва двете си краища – българско и италианско

63.15 - „Песен на деня“ – "Звук"- най-новият сингъл на Гриша Георгиев – GREESH 

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 17 септември 2024 г.

В „България днес“ на 17 септември говорим за празника на светите великомъченици София, Вяра, Надежда и Любов, за Деня на София и празниците на редица други български градове. Ще научите и как се разраства столичния град и каква е българската столица..

публикувано на 17.09.24 в 19:00

България днес - 16 септември 2024 г.

В „България днес“ на 16 септември слушайте з а първия учебен ден в България и в българските неделни училища зад граница. От историка Веселин Лазаров узнаваме защо датата  15 септември е избрана за начало на учебната година в България. А Дарина..

публикувано на 16.09.24 в 19:00

България днес - 13 септември 2024 г.

В "България днес" разказваме за училище "Св. св. Кирил и Методий" във Ванкувър, което ще отвори врати на 14 септември със специален филм, посветен на три десетилетия работа по поддържане на българския език и традиции отвъд Океана. Ще чуете и мнение на..

публикувано на 13.09.24 в 19:00