Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 12 януари 2024 г.

Предаване на Радио България

В „България днес“ на 12 януари ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница, седмичната хроника на събитията с балкански адрес „По съседски“. Срещаме ви с Члирим Муча, директор на училището в село Големо Острени, Албания, с когото разговаряме за българите в Голо Бърдо, за гурбетчийството и за философията на балканския живот. Водим ви и до най-северното село в България и първото българско пристанище на река Дунав, а уши Видинлиев представя най-новата си песен „Без багаж“. Водещ е Красимир Мартинов. 

01:55 - Актуална информация от България и българските общности зад граница
09:50 - Времето
14:00 - „По съседски“ – седмична хроника на събитията с балкански адрес
26:50 - При българите в Албания - разговор Члирим Муча, директор на училището в село Големо Острени – за децата от Голо Бърдо, гурбетчийството, емиграцията и философията на живота на Балканите
43:40 - До най-северното село в България и първото българско пристанище на река Дунав – село Връв
56:15 - Руши Видинлиев за най-новата си песен „Без багаж“.

Големо Острени, Голо бърдо - Албания

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

България днес - 30 септември 2024 г.

Последното септемврийско издание на "България днес" ви предлага среща с един от дарителите на българско училище в Чикаго, но преди това ще потърсим отговор на въпроса, защо българската столица е подходяща за домакин на Всеправославен събор. Ще чуете..

публикувано на 30.09.24 в 19:00

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се чувствали хората, които са..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00