Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 15 март 2024 г.

С двудневен национален траур почитаме предстоятеля на Православната ни църква. В "България днес" си спомняме благия глас на Българския патриарх и софийски митрополит Неофит и някои от мъдрите му слова, с които ни завещава да живеем смирено, човеколюбиво, свободно и мирно. Ще ви направим съпричастни на форума на Асоциацията на българските училища в чужбина, който се провежда в Лисабон. След това се връщаме на Балканите с вести "По съседски" и да видим какво е свършено за една година откакто България и Румъния са стратегически партньори. Водещ на петъчния брой е Елена Каркаланова.

03:40 Новини

08:30 Времето в България и по света

13:50 Образователен форум в Лисабон акцентира на методите на обучение в българските училища по света:

  - Вицепрезидентът Илияна Йотова към учителите: "Мисия ви е огромна!"

  - Ваня Балчева, МОН: Да засилим връзката между българските неделни училища в чужбина и български училища на територията на България

  - Милена Димитрова, п-л на Обществения съвет на БНР: Работата на българските неделни училища трябва да бъде разказана пред света – тук е ролята на медиите и на Радио България в частност

42:15 "По съседски"- събития от Балканите

51:45 Годишнина от подписването на споразумението за стратегическо партньорство между България и Румъния:

-Дипломатическите институти на България и Румъния подписаха споразумение за сътрудничество

58:04 Навлизаме във Великите пости без духовен пастир

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се чувствали хората, които са..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00