Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български композитор с наградата за "Най-добра музика" на BAFTA

Борислав Славов
Снимка: Радостина Тодорова

Българският композитор Борислав Славов спечели престижната награда за "Най-добра музика" в тазгодишното 20-о издание на наградите на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство BAFTA GAMES AWARDS, съобщи БНР "Хоризонт".
Славов получи признанието като композитор на музиката на обявената за най-добра игра на годината "Балдърс гейт 3" /Baldur's Gate 3/. Тя беше с 11 номинации и спечели 3 награди. Статуетката за най-добра музика беше връчена на българския композитор от автора на музиката на "Спайдърмен" и "Крал Артур" - Даниел Пембертън.
"Ако някой преди 20 години ми беше казал, че ще съм тук с вас, нямаше да повярвам. Благодаря на BAFTA за това, че "Mузиката на видеоигрите" е изкуство със своите пълни права", заяви Славов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Международен квинтет с Васко Василев ще свири за 24 май в Айфеловата кула

Световноизвестният български цигулар Васко Василев и солисти от оркестъра на Кралската опера "Ковънт гардън" ще изнесат класически акустичен концерт на 26 май в зала "Густав Айфел" на Айфеловата кула. Музиканти от 5 националности ще са заедно на сцената,..

публикувано на 17.05.24 в 11:27

Крис Гран – "Две сърца "

След като издаде дебютния си албум "Две сърца", Крис Гран представя и видеото към заглавната песен. Младият изпълнител е написал музиката и текста специално за авторската си колекция. "Избрах тази песен да даде заглавие на дебютния ми албум, защото тя..

публикувано на 17.05.24 в 10:15
Българският посланик във Вашингтон Георги Панайотов и проф. Сузана Клинчарова

Проф. Клинчарова дарява своите записи на Библиотеката на Конгреса в САЩ

Българската арфистка проф. Сузана Клинчарова ще дари на Библиотеката на Конгреса на САЩ цялото си творчество, с което ще стане първият български музикант, който прави такъв жест, съобщи във Фейсбук посолството на България във Вашингтон. Така..

публикувано на 14.05.24 в 08:15