Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 14 май 2024 г.

Предаване на Радио България

В „България днес“ на 14 май слушайте доц. д-р Раки Бело от университета в Тирана - за това кой, как и защо изучава български език в Албания, каква е спецификата на българското национално малцинство и в каква степен представителите му владеят езика на прародината си, какви български светини пази историческият град Берат и какви са връзките на името му с България, за толерантността на албанците и отношението им към българското национално малцинство. Ще разберем какъв е вкусът на България и как българските храни могат да станат част от туристическата визитка на страната ни, както и как "Пеещи артисти" пресъздадоха песента за Силвия от хита на Братя Аргирови "Предчувствие за стих". Водещ е Красимир Мартинов. 

01:05 - Актуална информация от България и българските общности зад граница
12:05 - Времето у нас и по света
16:25 - Радио България при българите в Албания: доц. д-р Раки Бело от Тиранския университет
54:20 - Какъв вкус има България и може ли кулинарните й особености да са част от туристическата й визитка – разговор с гл.ас. Маргарита Котева
65:35 - Как „Пеещите артисти“ пресъздадоха любимата на поколения българи песен за Силвия на братя Аргирови

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 6 юни 2024 г.

В „България днес“ на 6 юни се отправяме към Милано за фестивала „Светът у дома“, чиято цел е взаимното опознаване и диалогът между различните общности на територията на италианския мегаполис. България участва за първи път като единствен представител на..

публикувано на 06.06.24 в 19:00

България днес - 5 юни 2024 г.

България е в очакване на изборната неделя! Освен актуална информация за предстоящия вот за Народно събрание и избор на евродепутати, в „България днес“ на 5 юни ще чуете още полезна информация за транзитната Виза тип С. Предстоят ни и две..

публикувано на 05.06.24 в 19:00

България днес - 4 юни 2024 г.

В „България днес“ на 4 юни се отправяме към Братислава, за да разберем как и ученици, и учители влизат в час в българското средно училище „Христо Ботев“ – едно от двете държавни български училища зад граница. Разговаряме с изпълняващият длъжността..

публикувано на 04.06.24 в 19:00