Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 17 май 2024 г.

В "България днес" на 17 май ще разберем как се изгражда едно българско неделно училище зад граница, от идеята до реализацията й. За това разговаряме с Мира Янишевская, основател на училището ни в Пекин. Поглеждаме и към българския туризъм и интереса към него от страна на поляците. Срещаме ви и с една усмихната млада българка от Америка, от Конкорд, близо да Сан Франциско. По съседски – рубриката за събитията с балкански адрес от изминалите дни също е част от всяко наше петъчно предаване. Водещ е Красимир Мартинов.

01:15 - Актуална информация от България и българските общности зад граница

08:50 - Времето у нас и по света

14:20 - По съседски – хроника на събитията с балкански адрес от седмицата

23:55 - Как се изгражда българско неделно училище зад граница – разговор с Мира Янишевская, основател на училището ни в Пекин.

37:30 - Българският туризъм в контекста на откриващия се летен туристически сезон

46:25 - Презокеанска среща с усмихната Искра Димитрова от Конкорд, Калифорния

56:40 - За "Двете сърца" на Крис Гран

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00

България днес - 24 септември 2024 г.

С отзвука от Деня на независимостта на България, започва днешната програма на Радио България. Ще чуете вдъхновение от думи в размислите и страстите на поета Иван Ланджев, след което ще отдадем заслуженото на модата, но от стомана. За финал ще говорим..

публикувано на 24.09.24 в 19:00