Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 1 юли 2024 г.

В „България днес“ отбелязваме началото на месец юли и новата работна седмица с вяра, надежда и нотка носталгия. Ще чуете вълнението сред миряните минути след избора на нов български патриарх и предстоятел на БПЦ. Ще ви разкажем историята на един софийски храм, изпълнена с възходи и падения, а за финал – ще се върнем в еуфоричното и незабравимо за всички българи футболно лято на 1994 година, в очакване то да се повтори. Всичко това и още любопитни и интересни теми ви очакват в днешната програма на Радио България с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.21 - Актуална информация от България и света

4.23 - Прогноза за времето у нас и по света

10.09 – България измоли своя патриарх – Дарина Григорова ни прави съпричастни към първите коментари на духовници и вярващи, събрали се в неделния ден около катедралата "Св. Александър Невски", където се проведе интронизацията на новия Български патриарх Даниил

23.58 -На 29 юни БПЦ възпомена паметта на първовърховни апостоли св. Петър и св. Павел, а в днешната програма на Радио България ви разказваме за единствения храм с името на двамата светци в София с помощта на ставрофорен иконом Кирил Дидов, председател на църковното настоятелство на храма

42.31 - Отбелязваме 30 години от футболното лято, в което Господ беше българин- Ще чуете архивни записи, белязали звездното американско лято на 1994 година за българския футбол и ще чуете интервю с Тодор Карагяуров от екипа на комикс платформата „Майна Town“, който стои зад новото комикс издание "94-та. Легендата!"

62.17 - „Песен на деня“ – едва ли има по-подходяща песен от „Юли“ на група Акага, с която да завършим „България днес“ на 1 юли

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 20 юни 2024 г.

На 20 юни в „България днес“ разговаряме с писателката Теодора Димова за паметта, паметниците и възпоменанието на жертвите на тоталитаризма. Разказваме историята на преподаването на френска филология в България и различните форми, под които..

публикувано на 20.06.24 в 19:00

България днес - 19 юни 2024 г.

Всичко тече, всичко се променя. Дали новото 50-то Народно събрание на България ще оправдае думите на Хераклит е въпрос на време, воля и вероятно още нещо. В "България днес" на 19 юни обобщаваме казаното и обещаното от новите 240 народни..

публикувано на 19.06.24 в 19:00

България днес - 18 юни 2024 г.

С бившия председател на НС проф. Огнян Герджиков коментираме съвременната парламентарна и политическа реалност у нас в "България днес" на 18 юни. Запознаваме ви с историята на илюстраторката Деница Грубер и ви разказваме за 8-ия международен..

публикувано на 18.06.24 в 19:00