Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 31 юли 2024 г.

В „България днес“ на 31 ви срещаме с Кевин Пенев – българското момче от Ню Йорк, който представи достойно страната ни на олимпиадата в Париж. С три преподавателки в училище „Буквар“ в германския град Кобленц говорим и за предизвикателствата пред обучението в неделните ни училища зад граница. Спомняме си за французина Фабрис Пети, който стана част от българския женски хор към ансамбъл „Шевица“, представяме ви е поредните атрактивни летни дестинации - крайдунавските села Гиген и Сребърна. Водещ е Красимир Мартинов. 

01:20 - Актуалната информация от България и българските общности зад граница
08:30 - Времето у нас и по света
15:50 - Кевин Пенев за представянето си в Париж
24:00 - Предизвикателства пред обучението в неделните ни училища зад граница – разговор с три преподавателки в училище „Буквар“ - Кобленц, Германия
40:05 - За французина, който стана част от български женски хор – Фабрис Пети пред Радио България
50:55 - Летни дестинации – привлекателната сила на крайдунавските села – репортаж на Венета Николова от селата Гиген и Сребърна
61:00 - Ново музикално предизвикателство от българския дует Chaz\'n\'Byanka. 

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Въвеждат се превантивни мерки срещу чума по дребните преживни животни

Министерството на земеделието и храните и Българската агенция по безопасност на храните въвеждат засилени мерки срещу навлизане в България на заболяването чума по дребни преживни животни. Превантивните действия са заради влошената епизоотична..

публикувано на 31.07.24 в 11:50

Юли приключва със слънчево и топло време над цялата страна

В сряда , 31 юли, ще е слънчево и топло. Над източната половина на страната ще има умерен вятър от североизток. Минималните температури ще са между 15 и 21°, в София 16°. Максималните ще са от 30 до 35°, в столицата 30°.  По Черноморието  ще..

публикувано на 30.07.24 в 19:35

Започна евакуация на селата в близост до границата с РСМакедония

Системата BG-ALERT издаде предупреждение за евакуация за жителите на пет села в община Струмяни, заради големия пожар, който избухна в района на Малешевската планина, в близост до границата с Република Северна Македония. Пожарът там продължава..

публикувано на 30.07.24 в 17:28