Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 31 юли 2024 г.

В „България днес“ на 31 ви срещаме с Кевин Пенев – българското момче от Ню Йорк, който представи достойно страната ни на олимпиадата в Париж. С три преподавателки в училище „Буквар“ в германския град Кобленц говорим и за предизвикателствата пред обучението в неделните ни училища зад граница. Спомняме си за французина Фабрис Пети, който стана част от българския женски хор към ансамбъл „Шевица“, представяме ви е поредните атрактивни летни дестинации - крайдунавските села Гиген и Сребърна. Водещ е Красимир Мартинов. 

01:20 - Актуалната информация от България и българските общности зад граница
08:30 - Времето у нас и по света
15:50 - Кевин Пенев за представянето си в Париж
24:00 - Предизвикателства пред обучението в неделните ни училища зад граница – разговор с три преподавателки в училище „Буквар“ - Кобленц, Германия
40:05 - За французина, който стана част от български женски хор – Фабрис Пети пред Радио България
50:55 - Летни дестинации – привлекателната сила на крайдунавските села – репортаж на Венета Николова от селата Гиген и Сребърна
61:00 - Ново музикално предизвикателство от българския дует Chaz\'n\'Byanka. 

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български момичета спечелиха медали на Европейската олимпиада по информатика

С 3 медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика на четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета. Надпреварата се проведе от 21 до 27 юли 2024 г. във Велдховен, Нидерландия, съобщи ръководителят на отбора..

публикувано на 28.07.24 в 14:14

В ПП-ДБ и БСП се надяват на успех в третия мандат за съставяне на правителство

Шансовете да се сформира правителство с третия мандат, са малки, ''но би могло да се случи чудо'', изрази очакване съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов. За БНР той заяви, че тяхната коалиция ще..

публикувано на 28.07.24 в 13:46
Противопожарна и полицейска техника продължава да е позиционирана в района на село Гара Елин Пелин във връзка с взривовете в склада за пиротехнически средства, 28 юли 2024 г.

Откриха тялото на последния - четвърти загинал след експлозиите в Елин Пелин

Под ръководството на Окръжна прокуратура – София, следователи от Национална следствена служба и Окръжната следствена служба, екипи на пожарната и специализирани части на вътрешното министерство, са започнали огледи на складовете край Елин Пелин, в които в..

публикувано на 28.07.24 в 13:23