Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчев край на седмицата, в събота на североизток ще превали

Снимка: БГНЕС

В събота, 10 август, ще е слънчево. Над Централна и Източна България ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 15 и 21°, в София 15°. Максималните ще са от 30 до 36°, в столицата 31°. 

По Черноморието
 ще е слънчево. На север обаче ще има облаци и на места там ще превали. Температурите на въздуха ще са до 27-31°. Морската вода е 26-27°. Вълнението на морето е 2-3 бала, по-бурно на юг. 

Над планините
 ще е предимно слънчево с до умерен северен вятър. Над източните масиви ще има облаци и са възможни превалявания от дъжд. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 25°, на 2000 м до 17°.

В неделя и понеделник
  се очаква слънчево време, температурите ще се покачват.

В Европа
– над Скандинавския п-ов ще вали, по-значително в Южна Норвегия и Южна Швеция. Дъждове се очакват също във Финландия и Прибалтика, Чехия, Словакия и Източна Австрия. Над Британските о-ви ще е облачно, но ще вали само на север. Слънчево ще е над по-голяма част от Западна и Централна Европа. Горещо ще е на юг и над Западното и Централното Средиземноморие.

Над Балканите
 ще е слънчево. Над Карпатите ще има облаци с локални валежи.

В Лондон и Берлин ще е 25-26 градуса, в Москва 24°,в Париж и 30°. В Истанбул, Рим, Белград и Букурещ се очакват максимални температури в интервал 31-34°, в Атина  36°. Най-горещата евростолица ще е Мадрид с 39°.

Отвъд Океана
– във Ванкувър ще е 26°, а 22° – в Монреал. В Чикаго 26°, в Ню Йорк 24°, в Лос Анджелис 28°, в Маями 32°, а в Мексико сити 26°. В Буенос Айрес максималната температура ще е едва 11°, в Рио де Жанейро 26°, в Дубай 42 и в Йерусалим – 33°.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10

По консумация на хляб България е втора в света

В световната класация България заема второ място в света по консумация на хляб, а Турция е на първо място, съобщава БНТ като цитира турския новинарски сайт "Йенигюн". Според статистиката спомената от изданието, в Турция един човек изяжда близо 200..

публикувано на 11.09.24 в 12:07