Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 14 август 2024 г.

На 14 август в „България днес“ говорим за перипетиите около проекта за железопътна връзка между София и Скопие, за чието изграждане опитите продължават вече над век и половина, а наскоро новото правителство в Северна Македония изненадващо поиска да бъде прекратено строителството на железопътната линия към България в рамките на европейския транспортен Коридор №8. Събеседник по темата ни е доц. Ангел Джонев от Института по история на БАН, автор на дисертация на тема "Македония в железопътната политика на България". След това с преподавателя в Стопанската академия в Свищов и познавач на Дунава Радослав Йорданов се отправяме към загадъчните Вардимски острови, обиталище не само на множество видове птици, но и на бобри. Водеща е Мария Стоева.

01:25 - Актуалната информация от България и българските общности зад граница

05:30 - Времето

10:30 – Над век и половина продължават опитите за изграждане на железопътна връзка между София и Скопие – разговор с доц. Ангел Джонев


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя без валежи

В неделя ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, в София – около 32°. В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от..

публикувано на 10.08.24 в 18:30

Военнослужещи участват в гасенето на пожарите в цялата страна

Около 2120 военнослужещи от различни формирования на Сухопътните войски са участвали в гасенето на пожари в различни области на страната от 12 юли т.г., съобщиха от Министерството на отбраната. И днес някои от тях работят на терен заедно с колегите..

публикувано на 10.08.24 в 14:21

Пожарите изпепелиха местообитания на световно застрашени птици

Горските пожари през последните седмици застрашават не само хората и населените места, но и ценни природни местообитания – дом на огромно разнообразие от видове, част от които световно застрашени. За това предупреждават от Българското дружество за..

публикувано на 10.08.24 в 13:24