Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът може да заседава извънредно за клетва на новия служебен кабинет

Снимка: БТА

Служебният кабинет с премиер Горица Грънчарова-Кожарева може да положи клетва на извънредно заседание на парламента във вторник. Това съобщи от парламентарната трибуна председателстващият заседанието Йордан Цонев: "Вероятно ще има извънредно заседание във вторник, 20-ти август, за клетва на новия служебен кабинет, ако президентът издаде указа за това". От 16-ти август 50-ият парламент излезе във ваканция, а следващото редовно заседание трябва да се проведе на 4-ти септември.

За да може извънредните парламентарни избори да се проведат на 20-ти октомври, новият служебен кабинет трябва да положи клетва пред Народното събрание най-късно на 20 август. 50-ото Народно събрание заработи на 19 юни. Народните избраници имаха 40 работни дни и проведоха 23 заседания.

Очаква се депутатите да имат не повече от 8 заседания, защото на 20 септември трябва да излязат в предизборна ваканция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ГЕРБ ще преговаря с ИТН, но няма да подкрепи редовен кабинет

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов потвърди, че коалицията ще преговаря с партия “Има такъв народ”, която получи третия мандат за съставяне на правителство. Той обаче поясни, че депутатите му няма да дадат гласа си за кабинет в рамките на този..

публикувано на 01.08.24 в 17:14

ГЕРБ е първа политическа сила сред избирателите, 44% искат предсрочни избори

Ако изборите за парламент бяха на 1 август ГЕРБ-СДС ще е първа политическа сила с 23% подкрепа, сочи проучване на "Маркет ЛИНКС". "Продължаваме промяната – Демократична България" е втора с 15,3%. Трета политическа сила е ДПС с 12,8 на сто от..

публикувано на 01.08.24 в 13:07

Народните представители одобриха актуализацията на бюджета

Общините ще получат допълнителни суми за свои проекти, благодарение на актуализацията на държавния бюджет, която беше одобрена окончателно от Народното събрание. Така кметовете на големите градове с районно деление ще могат да делегират на районните..

публикувано на 31.07.24 в 16:52