Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Излекувани керкенези и мишелови полетяха на свобода

Снимка: БТА

Десет керкенеза и два обикновени мишелова бяха пуснати на свобода в близост до Кремиковския манастир.

Освободихме излекувани птици или излюпени от двойки, които не могат да продължат живота си сред природата”, каза Христина Клисурова от Спасителния център за диви животни на “Зелени Балкани”.

В инициативата участваха деца, любители на птиците.

В Спасителния център на “Зелени Балкани” се излюпиха три ловни соколчета

От началото на годината от спасителния център на свобода са отлетели над 60 бели щъркела и над 20 керкенеза. Всекидневно своя път поемат също лястовици и бързолети. “Освободихме и 12 ловни сокола, излюпени при нас, както и нощни грабливи птици като сови, кукумявки и чухали”, казва още Христина Клисурова.

През м.г. в спасителния център на “Зелени Балкани” са приети общо 2595 животни, което е най-големият брой в 28 годишната история на центъра. Четиресет и седем процента от тях са пуснати на свобода в природата. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Булгаргаз" продължава да преговаря за промяна в договора с турската "Боташ“

Представители на "Булгаргаз" и турската компания „Боташ“ проведоха в София пореден кръг от преговори по отношение на сключеното споразумение между двете търговски дружества. Във връзка с решението на Народното събрание, с което на министъра на..

публикувано на 15.08.24 в 18:14

Трима с обвинение за присвояване чрез кредит на 150 млн. лв.

Бизнесменът Румен Гайтански с прякор Вълка, Иван Георгиев, представител на "Роудуей кънстракшън" - фирма на Гайтански, и бившият шеф на ББР Стоян Мавродиев (2017-2020) са обвинени за необезпечен кредит от 150 млн. лева, отпуснат от Българската банка за..

публикувано на 15.08.24 в 16:11

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 13

В брой 13 на предаването слушайте: Разговор за творческите заложби и българските корени на български деца от чужбина - интервюта с Бояна Илиева от Мексико, Димитра Митева от Кипър и Дарина Генова от Украйна; Отец Иван от Рим..

публикувано на 15.08.24 в 12:00