Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 4 септември 2024 г.

На вниманието на българите във Париж, но не само – Фестивал на българското кино предстои във френската столица, а тази година и публиката в София може да се включи в събитието, като гласува за предпочитаната късометражна филмова история. Информация в аванс за програмата, гостите и срещите ще чуете в "България днес" на 4 септември. Как се прави независим фестивал от българи – доброволци,  доколко е позната България във Франция и как политическото безвремие у нас рефлектира върху сънародниците, които се занимават с култура по света и у нас – за всичко това е разговорът с Румена Иванова, част от фестивалния екип тази година. Водещ на броя е Елена Каркаланова.

01:12 Новини 
06:36 Прогноза за времето
13:00 Важно за сънародниците ни по света
19:39 Фестивалът на българското кино в Париж се отваря и към публиката в София – чуйте как! Гост в студиото – Румена Иванова, част от организаторския екип на кино форума

Румена Иванова и Елена Каркаланова

Говорим за:
  • Как се организира независим фестивал за българско кино във Франция;
  • За програмата на фестивала и мотото тази година - "По-силни заедно";
  • На фокус – младото българско кино и как можем да го подкрепим;
  • За забавеното финансиране от НФ "Култура" и цената на отпадналите идеи;
  • От Варна до големия кино бизнес в Европа – за качествата, които отварят врати по пътя на един млад човек
53:03 Песен на деня: "Здравей, как си, приятелю", изп. Фамилия Тоника

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Европейски конгрес по горска педагогика се провежда на Юндола

От днес страната ни е домакин на XVIII-тия Европейски конгрес по горска педагогика. Четиридневният форум ще се проведе в базата на Учебно-опитното горско стопанство “Георги Ст. Аврамов” – Юндола, под мотото: “Европейските гори, засегнати от пожари,..

публикувано на 02.09.24 в 07:00

Изпращат българския контингент в Косово с тържествен ритуал

Българският военен контингент ще бъде изпратен днес с тържествен ритуал за участието си в операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) в състава на Регионалното командване “Запад”. Ритуалът ще се състои в Асеновград с участието на..

публикувано на 02.09.24 в 06:00

Новата седмица започва без горещини

В понеделник ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има отново над източната половина от страната и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, в Североизточна..

публикувано на 01.09.24 в 18:00