Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Видин започва най-дългият веломаршут у нас

Снимка: БТА-архив

Сто колоездачи от пет държави ще потеглят в събота сутрин от Видин по най-дългия веломаршрут в страната ни. Единайсетото издание на многодневното спортно приключение тази година носи името “Дунав Ултра: Следващо ниво 2024”.



“Най-много участници ще има от България и Румъния, а останалите идват от Украйна, Великобритания и Съединените щати. Така велосъстезанието се превръща в изключително интересно международно събитие, което този път ще премине през 110 населени места”, казва организаторът Борис Бегъмов.


Въпреки че преодоляването на 740 километровия маршрут няма състезателен характер, колоездачите поддържат добро темпо и успяват да го прекосят в рамките на пет-седем дни. “Дунав Ултра” носи по-скоро туристически характер, за да може участниците да се насладят на поречието на река Дунав.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България изпраща трима лекоатлети за параолимпиадата в Париж

Трима българи заминават за участие на Параолимпийските игри в Париж 2024, които ще започнат на 28 август и ще продължат до 8 септември. Нашите лекоатлети ще завършат участието си в рамките само на 2 дни – 30 и 31 август (петък и събота)...

публикувано на 25.08.24 в 08:10
Тихомир Иванов

Тихомир Иванов отново ще се състезава в Диамантената лига

Класиралият се на осмо място в скока на височина на олимпийските игри в Париж Тихомир Иванов се завръща в престижната Диамантена лига по лека атлетика. След петгодишно прекъсване днес той ще стартира в Хожув, Полша, а на 30 август ще скача в..

публикувано на 25.08.24 в 07:00

Петър Стойчев преплава 7 океански пролива, иска да постави и рекорд за време

Час преди Петър Стойчев да пристигне в Япония за последния плувен маратон през протока Цугару от серията Oceans Seven, е имало земетресение 7,1 по Рихтер и тайфун. Очаквало се и цунами. "Япония беше едно много изненадващо пътуване. Разстоянието там би..

публикувано на 19.08.24 в 13:01