Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Видин започва най-дългият веломаршут у нас

Снимка: БТА-архив

Сто колоездачи от пет държави ще потеглят в събота сутрин от Видин по най-дългия веломаршрут в страната ни. Единайсетото издание на многодневното спортно приключение тази година носи името “Дунав Ултра: Следващо ниво 2024”.



“Най-много участници ще има от България и Румъния, а останалите идват от Украйна, Великобритания и Съединените щати. Така велосъстезанието се превръща в изключително интересно международно събитие, което този път ще премине през 110 населени места”, казва организаторът Борис Бегъмов.


Въпреки че преодоляването на 740 километровия маршрут няма състезателен характер, колоездачите поддържат добро темпо и успяват да го прекосят в рамките на пет-седем дни. “Дунав Ултра” носи по-скоро туристически характер, за да може участниците да се насладят на поречието на река Дунав.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сънародникът ни Ивайло Иванов е първи рефер на четвъртфиналите по волейбол в Париж

Още в първия ден на елиминациите на волейболния турнир на Олимпиадата в Париж, най-добрият български съдия Ивайло Иванов ще бъде първи рефер на мъжкия четвъртфинален двубой Италия – Япония. На Игрите във френската столица организаторите..

публикувано на 05.08.24 в 12:58
Светлана Каменова (вдясно) и Лин Ю-тин

Светлана Каменова загуби от Лин Ю-тин и остана без олимпийски медал

Боксьорката Светлана Каменова отпадна от олимпийския турнир на крачка от медалите. На четвъртфиналите в Париж настоящата европейска шампионка и бронзова медалистка от последното световно първенство загуби от тайванката Лин Ю-тин в категорията до..

публикувано на 04.08.24 в 13:34
Хавиер Ибаниес

Хавиер Ибаниес осигури първи олимпийски медал за България

Боксьорът Хавиер Ибаниес се класира за олимпийските полуфинали в категория до 57 кг и си гарантира минимум бронзов медал в Париж. Роденият в Куба, но състезаващ се за България европейски шампион, победи японеца Шудай Харада с 5:0 съдийски гласа. За..

публикувано на 04.08.24 в 09:04