Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Видин започва най-дългият веломаршут у нас

Снимка: БТА-архив

Сто колоездачи от пет държави ще потеглят в събота сутрин от Видин по най-дългия веломаршрут в страната ни. Единайсетото издание на многодневното спортно приключение тази година носи името “Дунав Ултра: Следващо ниво 2024”.



“Най-много участници ще има от България и Румъния, а останалите идват от Украйна, Великобритания и Съединените щати. Така велосъстезанието се превръща в изключително интересно международно събитие, което този път ще премине през 110 населени места”, казва организаторът Борис Бегъмов.


Въпреки че преодоляването на 740 километровия маршрут няма състезателен характер, колоездачите поддържат добро темпо и успяват да го прекосят в рамките на пет-седем дни. “Дунав Ултра” носи по-скоро туристически характер, за да може участниците да се насладят на поречието на река Дунав.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Участници от седем страни ще плуват в международния маратон “Галата – Варна”

Над 220 души от седем държави ще участват в 84-тото издание на Международния плувен маратон “Галата – Варна”. Ще бъдат представени България, Русия, Украйна, Великобритания, Германия, Дания и Турция. Трасето на маратона очертава линията по море от нос..

публикувано на 04.08.24 в 06:00
Десислава Ангелова

Десислава Ангелова завоюва шесто място на скиф на олимпиадата в Париж

Десислава Ангелова завърши на шесто място на скиф в турнира по гребане на олимпийските игри в Париж. Дебютантката в най-високия спортен форум преодоля дистанцията от 2 хил. метра за 7:33.19 минути. Тя е първата българка на олимпийски финал в..

публикувано на 03.08.24 в 12:18

Остра реакция на БОК срещу участието на боксьорки, не издържали теста за пол

Българският олимпийски комитет излезе с остра позиция срещу участието в Олимпиадата в Париж на две боксьорки, не издържали теста за пол. "Българският олимпийски комитет /БОК/ за пореден път повдига въпроса за стриктното спазване на..

публикувано на 02.08.24 в 14:08