Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчев вторник и почти без валежи

Снимка: БГНЕС

Във вторник, 3 септември, ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°.
В планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 16°.
Над Черноморието ще бъде слънчево, с до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат в интервал 27° - 29°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 -3 бала.
На Балканите – по-значителна ще бъде облачносттапреди обед над западната половина от полуострова, където на места ще превали дъжд. В следобедните часове ще има купеста облачност, почти над всички балкански страни.
В Европа – над много държави, а също и над Скандинавския полуостров ще бъде облачно с валежи от дъжд. Предимно слънчево ще се задържи в южните райони на Испания и Португалия. Над Италия, в южните райони на Украйна, както и в южните части от европейската територия на Русия облачността ще бъде значителна и на места ще има превалявания от дъжд. В повечето страни от източните части на континента ще бъде предимно слънчево.
В Лондон ще е 22°, в Париж 20°, в Лисабон 23°. В Атина и Истанбул се очакват максимум 29°, Берлин 32°, а в Мадрид, Рим и Варшава – 30°. В Будапеща температурите ще достигнат 33°, в Белград и Букурещ 36° и в Москва – 37°.
Отвъд Океана – във Ванкувър 19°, Отава 21°,в Сан Франциско 26°, в Ню Йорк 22°, и Чикаго 25°. В Маями 31°, Мексико сити 24°, и Каракас 25°, в Лима 17°, в Сантяго де Чиле 15°, в Асунсион 30°. В Рио де Жанейро ще е 25°, а в Сау Паулу 31°. В Карачи 31°, Тел Авив 30°, в Риад 40° и Кувейт Сити 41 °. В Маракеш и Кайро 34°. В Мелбърн 19°, в Сидни 20°. В Окланд 15° и в Уелингтън 11°.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 15

В брой 15 на предаването слушайте: Преди началото на учебната година в Цариброд – разговор с директора на гимназията „Св.св. Кирил и Методий“ Братислав Стаменов; Какво четат учениците от Цариброд – интервю с библиотекаря в средното..

публикувано на 29.08.24 в 12:00
Димово

Въпреки обещанията на политиците, българският Северозапад е все така беден

Северозападна България се свързва в представите на повечето хора с дивата природа, невероятно красивите гледки и богатото историческо наследство, което прави региона златна мина за културен и еко туризъм. Но това райско кътче на страната ни има и..

публикувано на 29.08.24 в 10:20

Фестивал на виното и фермерските деликатеси разбужда сетивата на гурманите в Плевен

Фестивал на виното и фермерските деликатеси ще се проведе от днес до 1 септември в двора на Регионален исторически музей - Плевен. Очакваниата са за незабравимо изживяване с най-доброто от българското вино и млечни и месни деликатеси от Северна..

публикувано на 29.08.24 в 08:10