Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП, ДСБ и Да България подписаха коалиционно споразумение

Снимка: Пресцентър ПП-ДБ

"Продължаваме Промяната" (ПП), "Демократи за силна България" (ДСБ) и "Движение Да България" (Да България), подписаха коалиционно споразумение за участие в изборите за народни представители на 27 октомври. Коалицията ще работи за това страната ни да е пълноправен и достоен партньор в ЕС и НАТО, член на Шенген и Еврозоната, предаде БТА, като цитира ПП-ДБ.

В информацията се посочва, че трите формации си поставят за цел развитието на България като държава с конкурентна иновативна икономика и висок стандарт на живот. В общото споразумение лидерите на трите партии се ангажират да работят за постигане на равенство пред закона за всички и независима съдебна система, за преодоляване на регионални и социални неравенства, за спокойствието и сигурността в живота на всеки български гражданин. Посочва се също, че ПП-ДБ ще работят за България на активните граждани и предприемачите с нови идеи и инвестиции в бъдещето, както и за съхраняването на българската природа и социално справедлив преход към нисковъглеродна икономика.

Енергийната независимост, националната сигурност и модернизиране на българската армия, както и съхраняването на културно-историческото наследство и развитие съвременната българска култура са сред основните целите на коалицията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българският парламент грейна в синьо и жълто по случай Деня на независимостта на Украйна

По случай Деня на независимостта на Украйна историческата сграда на българския парламент беше осветена с цветовете на украинското знаме. “ Отбелязването на Деня на независимостта на Украйна е израз на солидарността на България със стремежа на..

публикувано на 25.08.24 в 09:02
Атанас Запрянов

Министър Атанас Запрянов е готов да продължи работата си в новия служебен кабинет

Военният министър Атанас Запрянов потвърди пред журналисти, че ще приеме да остане на поста, ако му бъде предложено, и в следващия служебен кабинет. “ Основен дългосрочен приоритет в следващия служебен мандат ще бъде личният състав – ще разработим..

публикувано на 24.08.24 в 15:09
Илияна Йотова

Президентът няма да назначи служебен кабинет с вътрешен министър Калин Стоянов

Димитър Главчев има втора възможност да представи кабинет, който да направи честни и прозрачни избори и да имаме ново правителство след няколко месеца , заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в честванията на Шипка по..

публикувано на 24.08.24 в 13:17