Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 18 септември 2024 г.

Вчера вечерта България бе луда по тениса. Най-добрият български тенисист Григор Димитров надви олимпийския шампион от Париж 2024 Новак Джокович в благотворителен мач в зала „Арена София“ с резултат 6:4, 2:6, 10:6. Двубоят беше съпроводен от смях, вълнение и истинско приятелство на и извън корта между двете тенис звезди. А в днешната програма на Радио България ще ви разкажем как БНР стана част от спектакъла и защо Ноле пя с цяло гърло „Луда по теб“, заедно с присъстващите в залата. И още – как българските занаяти пленяват света, какво представлява първият български учебник, отпечатан преди 200 години в Брашов и накъде ще ни поведат чрез своя изложба български пътешественици. „България днес“ ще завърши с най-новата песен на Керана и космонавтите- „Жива“, включена в техния втори албум "Октант".

Тези и още интересни теми и прекрасна българска музика ви очакват в днешната програма на Радио България с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

2.08 - Актуална информация от България и света

9.47 - Прогноза за времето у нас и по света

15.51– Григор Димитров надделя над Новак Джокович в София, но големият победител в благотворителния мач в „Арена София“ безспорно беше публиката, изпълнила залата- Как БНР сатана част от спортното събитие на година у нас, ще прекрати ли спортната си кариера Григор Димитров и защо Новак Джокович пя заедно с публиката песен на българската Камелия ще чуете в „България днес“

28.50 - Във Велико Търново започна шестдневният празник на занаятите "Нощ на Самоводската чаршия"

29.56 - Десислава Шапкарова разказва за българското участие на световното биенале за творчество и занаяти "Хомо Фабер" във Венеция

40.51 - Травъл блогърите ни призовават да опознаем най-магнетичните кътчета на родината с изложбата "България – магнетична и красива" във Варна

49.54 - В Букурещ откриха експозицията "Петър Берон. 200 години от първото издание на "Рибния буквар""

50.58 - Докторът по история Теодор Борисов разказва за новото луксозно издание на „Рибния буквар“, дело на Сдружение „Българска история“

63.51 - „Песен на деня“ – „Жива“ на „Керана и космонавтите“ 

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Остава облачно със следобедни валежи на югозапад и североизток

В четвъртък  над по-голямата част от страната ще е облачно. Валежи ще има след обяд в Югозападна България и на места в североизточните райони. Минималните температури ще са между 9° на запад до 15° на изток, в София 12°. Максималните ще са от 20 до 25°,..

публикувано на 18.09.24 в 19:05

Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да стигне до похитените българи от Galaxy Leader

Евродепутатът Елена Йончева е в град Сана, Йемен, като целта ѝ е да стигне до пристанищния град Ходейда на Червено море. Там се намира корабът Galaxy Leader с похитените от хутите българите – капитан Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил..

публикувано на 18.09.24 в 17:21
Александар Николоски

Остри реакции в България, след като вицепремиерът на РСМ нарече българите "нецивилизовани"

От БСП настояват Министерството на външните работи да извика посланика на Република Северна Македония у нас за обяснение по повод коментари на вицепремиера Александър Николоски. В телевизионно интервю той е нарекъл българите "нецивилизовани" и..

публикувано на 18.09.24 в 16:51