Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни на българската култура се провеждат в унгарския град Сегед

„Зюрьош Банда“
Снимка: Светла Кьосева, архив

За двадесети път в унгарския град Сегед започват Дни на българската култура. Началото им дава фотодокументалната изложба на Българската академия на науките "Шедьоври от Рилския манастир“ в галерията на катедралния храм в Сегед. Това съобщи БТА, позовавайки се на Светла Кьосева, главен редактор на българско-унгарското списание за култура и обществен живот „Хемус“.

На 12 октомври ще бъде представена детската постановка на "Малко театро", в която чрез български и унгарски приказки децата ще се запознаят с културата на двата народа. На следващия ден в Кафе "Радноти" ще се проведе концерт на "Зюрьош Банда", в който музикантите включват елементи от българска музика. 

Предвидени са и други интересни събития.

Дните на българската култура се организират от Българското самоуправление в Сегед с подкрепата на Българското републиканско самоуправление и на Българския културен институт.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите в Тараклия обсъждат евроинтеграцията на Молдова

Дискусия  "Европа – това сме ние, ние – това е Европа" ще се проведе днес от 16.00 ч. в ресторант "Варна" в молдовския град Тараклия. Организатор на събитието е Асоциацията за развитие на българската общност в Молдова (АРБОМ) с подкрепата на..

публикувано на 10.09.24 в 08:05

Дни на българското документално кино в Босилеград

В Босилеград, Сърбия, започва Второто издание на "Дни на българското документално кино", чийто организатор е Сдружение "ГЛАС".  Част от своето творчество ще представят Георги Тошев, Борислав Колев, Мария Ландова, Христо Петков, Калин Илиев,..

публикувано на 10.09.24 в 06:45

Българското школо "В. Левски" в Баркинг открива учебната година

На 9 септември отваря врати за новата учебна 2024/2025 година българското школо "Васил Левски" в Баркинг, Великобритания. "Нямаме търпение да напълните класните стаи, за да учим и да се забавляваме заедно", споделиха във Фейсбук дни преди първия..

публикувано на 09.09.24 в 16:51