Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни на българската култура се провеждат в унгарския град Сегед

„Зюрьош Банда“
Снимка: Светла Кьосева, архив

За двадесети път в унгарския град Сегед започват Дни на българската култура. Началото им дава фотодокументалната изложба на Българската академия на науките "Шедьоври от Рилския манастир“ в галерията на катедралния храм в Сегед. Това съобщи БТА, позовавайки се на Светла Кьосева, главен редактор на българско-унгарското списание за култура и обществен живот „Хемус“.

На 12 октомври ще бъде представена детската постановка на "Малко театро", в която чрез български и унгарски приказки децата ще се запознаят с културата на двата народа. На следващия ден в Кафе "Радноти" ще се проведе концерт на "Зюрьош Банда", в който музикантите включват елементи от българска музика. 

Предвидени са и други интересни събития.

Дните на българската култура се организират от Българското самоуправление в Сегед с подкрепата на Българското републиканско самоуправление и на Българския културен институт.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Лондон почина знаменитата пианистка Марта Деянова

На 77-години в Лондон почина голямата българска пианистка Марта Деянова, съобщи нейният син Мартин в социалната мрежа Facebook. Тя е възпитаничка на Българската държавна консерватория в класа на проф. Богомил Стършинов, усъвършенства клавирните си..

публикувано на 27.09.24 в 08:49

Над 140 младежи от Молдова ще следват в България

141-о българчета от Молдова са приети в университетите на България тази учебна година. Кандидатите са били 209 от различни населени места в републиката, където се изучава български език като майчин. Причините, поради които останалите не са..

публикувано на 26.09.24 в 16:03

Изложбата "Там, където е сърцето" представя във Виена творби на Валентина Вечерка и Васил Василев-Зуека

Българският културен институт "Дом Витгенщайн" във Виена е домакин на изложбата "Там, където е сърцето", представяща произведения на Валентина Вечерка и Васил Василев-Зуека. Васил Василев-Зуека е популярен български актьор и художник, Валентина..

публикувано на 26.09.24 в 08:10