Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни на българската култура се провеждат в унгарския град Сегед

„Зюрьош Банда“
Снимка: Светла Кьосева, архив

За двадесети път в унгарския град Сегед започват Дни на българската култура. Началото им дава фотодокументалната изложба на Българската академия на науките "Шедьоври от Рилския манастир“ в галерията на катедралния храм в Сегед. Това съобщи БТА, позовавайки се на Светла Кьосева, главен редактор на българско-унгарското списание за култура и обществен живот „Хемус“.

На 12 октомври ще бъде представена детската постановка на "Малко театро", в която чрез български и унгарски приказки децата ще се запознаят с културата на двата народа. На следващия ден в Кафе "Радноти" ще се проведе концерт на "Зюрьош Банда", в който музикантите включват елементи от българска музика. 

Предвидени са и други интересни събития.

Дните на българската култура се организират от Българското самоуправление в Сегед с подкрепата на Българското републиканско самоуправление и на Българския културен институт.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Чатбот ни дава информация за туристически обекти в Болградския район

В молдовския град, където преобладаващото население е с български корени – Болград, беше представен чатботът "Пътуваме из Болградския район" /«Мандруємо Болградщиною»/, създаден в Telegram от Наталия Илина, преподавателка по информатика в Болградския..

публикувано на 01.10.24 в 14:11

Ансамбъл “БГ Фолк ритми” отпразнува 10-ия си рожден ден в Копенхаген

Българският ансамбъл “БГ Фолк ритми” отбеляза десетгодишнината от основаването си с празничен концерт в Копенхаген. “ Ние в “БГ Фолк ритми” сме събрани от всички кътчета на България с любов и желание да танцуваме български народни танци. Живеем в..

публикувано на 28.09.24 в 20:10

Изпълнителната агенцията за българите в чужбина гостува при българите в Швеция

Делегация от Агенцията за българите в чужбина, начело с изпълнителния директор Райна Манджукова се срещна с българската общност в Швеция. "Българската църковна община “Света Богородица” в град Малмьо съществува повече от 40 години и извършва..

публикувано на 27.09.24 в 18:19