Eмисия новини
от 18.00 часа

Një kompani indiane do të investojë në Plovdiv

Një kompani indiane e teknologjisë së lartë dëshiron të investojë në ndërtimin e një qendre për ruajtjen e të dhënave në Plovdiv. Kjo u bë e qartë nga një takim i nënkryetarit të bashkisë Stefan Stojanov me përfaqësuesit e Plovdiv Tech Park dhe..

25.08.21 17:19 |

Kryeministri bullgar i bëri thirrje BE-së për më shumë solidaritet në krizën me Covid-19

U bë e qartë se nuk jemi gati për pandeminë. Muaji mars garuam se cili shtet më parë do të mbyllë kufijtë , tha kryeministri Bojko Borisov në diskutimin e tij para Forumit Strategjik në qytetin slloven Bled. Në kontekstin e valës së dytë të pritur..

31.08.20 13:49 |

Pritet që “Rryma Turke” të zgjerojë rrjetin gazsjellës bullgar

Nga data 1 janar, kur startoi transportimi tregtar i gazit rus deri në Turqi dhe Evropë, përmes gazsjellësit “Rryma Turke” u furnizuan 1 miliard metra kub gaz. Afro 54 për qind prej kësaj sasie ishte për tregun turk, ndërsa 46 për qind u furnizuan deri në..

28.01.20 18:47 |

Shkencëtarë nga 12 shtete diskutojnë në Sofje vlerat evropiane

Shkencëtarë nga 12 shtete marrin pjesë në konferencën ndërkombëtare në Sofje me temë “Vlerat Evropiane në vendet   e Evropës Juglindore – sfidat dhe mundësitë e reja”. Në forum ka përfaqësues të universiteteve prijëse nga 12 vendet  -Shqipëria,..

28.11.19 10:22 |

Rumen Radev: Ndërtimi i qendrave shkencore moderne në Evropën Juglindore u jep të rinjve nga regjioni mundësi për zhvillim në vendet e tyre

Bullgaria dhe vendet e regjionit duhet të bashkojnë përpjekjet e tyre për ndërtimin më të shpejtë të Institutit Ndërkojmbëtar për Teknologji të Qëndrueshme në Evropën Juglindore. Këtë e tha Presidenti Rumen Radev në takimin në Sofje me Drejtoren e..

21.11.19 13:36 |
Biblioteka kombëtare në Sofje

Drejtorët e bibliotekave të Evropës Juglindore janë për takim në Sofje

Nga 21 deri më 23 tetor Biblioteka Kombëtare “Shenjtorët Kirill dhe Metodij” në Sofje është për herë të parë mikpritëse e Konferencës vjetore të drejtorëve të bibliotekave kombëtare nga Evropa Juglindore. Tema kryesore e forumit është “Trashëgimia..

21.10.19 09:42 |
Ministri bullgar Boill Banov

Në Sofje u mor vendim për krijimin e një fondi për bashkëpunim kulturor në Evropën Juglindore

Me propozim të Bullgarisë do të krijohet një fond i përhershëm, i cili do ta ndihmojë veprimtarinë e krijuesve në Ballkan dhe bashkëpunimin kulturor në regjion, vendosi Këshilli i Ministrave të Kulturës të Evropës Juglindore. Në forumin në Sofje ishin..

17.05.19 15:16 |

Sofja është mikpritëse e konferencës për zhvillim energjetik në Evropën Juglindore

Përfaqësues të administratave shtetërore nga Bashkimi Evropian, të institucioneve evropiane, të organizatave joqeveritare, tregtarë dhe furnizues të energjisë, organet rregullatore nga regjioni e të tjerë, po zhvillojnë në Sofje   një konferencë..

17.05.19 10:51 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР