Eмисия новини
от 09.00 часа

Kompania franceze “Bic” hap 200 vende të reja pune në Bullgari

Kompania franceze Bic – prodhuese e stilolapsave, makinave të rrojës dhe çakmakëve do të ofrojë 400 vende të reja pune në fushën e teknologjive digjitale. Gjysma prej tyre do të jenë në Bullgari, informoi Agjencia France Presse. Me këtë investim..

07.06.19 09:36 |

Një kompani suedeze zgjeron veprimtarinë e vet në Pernik

Kompania suedeze TrelleborgSealing Solutions e specializuar në prodhimin e artikujve teknikë prej silikoni, hapi një bazë të vet të re në qytetin e Pernikut. Firma prodhon guarnicione për automjete, për pajisje mjekësore, sanitare, elektrike dhe..

29.05.19 18:22 |

Muri i madh kinez u rrëzua në Bullgari – mësim për investitorët e huaj

Shoqëria Automobilistike Bullgare Liteks Motors së shpejti do të falimentojë. Pronari i kësaj shoqërie, që duhej të montonte në një uzinë bullgare pjesët e automobilave të gamës së Great Wall (Murit të Madh) të Kinës, t’i shiste në vendin tonë dhe..

05.04.17 13:59 |
Ekonomisti Kirill Petkov

Na pret skenari grek, në se nuk ndahemi me modelin e korrupsionit

Dhjetë vjet pas fillimit të anëtarësisë sonë në Bashkimin Evropian Bullgaria mbetet shteti më i varfër në të me të ardhura minimale prej 460 leva (235 euro). Cili është shkaku për këtë prapambetje, duke pasur parasysh se në Rumani të ardhurat minimale..

18.01.17 10:06 |

Dallimi në zhvillimin e krahinave të veçanta po rritet

Dallimi në zhvillimin ekonomik mes krahinave të veçanta në Bullgari rritet, tregon studimi vjetor i Institutit për Ekonomi të Tregut për Zhvillimin e Regjioneve. Edhe në periudhën e rritjes ekonomike deri në vitin 2008, edhe në periudhën e krizës dhe në..

19.12.16 14:36 |

Kinezët mund të shpëtojnë Centralin Atomik Elektrik “Belene”

Projekti i ngrirë i ndërtimit të Centralit të dytë Atomik Elektrik “Belene” pranë Danubit, para pak kohe dukej se ishte në një rrugë pa dalje. Gjatë vitit 2012 për arsyetime politike dhe ekonomike, projekti u pezullua nga parlamenti. Mirëpo, reaktorët..

16.12.16 14:32 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна