Eмисия новини
от 12.00 часа

Bullgarët me depozita bankare pësojnë humbje të konsiderueshme

Mbi 1 mlrd euro në vit janë humbjet e bullgarëve me depozita bankare për shkak të inflacionit. Bullgari investon vetëm 2.4 për qind prej kursimeve të veta në kapital të vet, ose në kompani. Në Evropën Lindore këto investime janë 20 për qind e..

26.02.20 18:33 |

Bullgaria dhe Kina do të prodhojnë autobusë elektrikë

Bullgaria dhe Kina do të bashkëpunojnë për themelimin e një baze të prodhimit të autobusëve elektrikë dhe për qendër kërkimore zhvillimore në Bullgari. Prandaj drejtori ekzekutiv i Agjencisë Bullgare të Investimeve Stamen Janev dhe..

17.01.20 18:33 |

Një konsorcium aziatiko-evropian investon 200 mln dollarë në ndërtimin e një uzine për automjete elektrike

Një konsorcium aziatiko-evropian ka në plan të ndërtojë një uzinë për automjete elektrike në Bullgari. Memorandumi për planet për ndërtimin e uzinës në Bullgari u nënshkrua në prani të Zëvendëskryeministres dhe Ministres së Politikës Ekonomike dhe..

12.12.19 18:44 |

Bullgaria tërheq gjithnjë e më shumë investime në sektorin IT

Bullgaria, shteti më i varfër në BE, tërheq investime të mëdha të huaja në sferën e teknologjive të informacionit dhe të komunikacionit, shkruan gazeta “Financial Times”. Për katër vjet këto investime u rritën pesë herë, ndërsa sektori llogariti shitje për..

06.12.19 16:34 |

Fondi Evropian i Investimeve livron 5 mln euro për ndërmarrjet e vogla bullgare

Fondi Evropian i Investimeve, pjesë e grupit të Bankës Evropiane të Investimeve, lidhi marrëveshjen e parë për sigurimin e mikrofianncimit në Bullgari në kuadrin e një programi të KE-së, bëri të ditur KE-ja. Pritet që marrëveshja t’i ndihmojë..

25.10.19 15:08 |

Një kompani bullgare me platformë prijëse në botë për trajnime profesionale për sektorin IT

Të gjesh një investitor, i cili është gati të sigurojë financim për kualifikim nuk është një detyrë e lehtë. Por pikërisht këtë arriti ta bëjë kompania bullgare Coursedot, e cila në vitin 2016   tërhoqi investim nga fondi Eleven, i financuar atëherë nga..

13.10.19 11:25 |
Ministri Karanikollov

Negociata për tërheqjen e investitorëve në industrinë tonë të automjeteve

Një nga kompanitë më të mëdha në Korenë e Jugut po analizon mundësitë që i ofrojnë Bullgaria dhe akoma dy vende të tjera për investim me vlerë 1,5 mlrd. euro, bëri të ditur në Seul Ministri i ekonomisë i Bullgarisë Emill Karanikollov. Ai merr pjesë në..

25.09.19 17:29 |
Cvetan Simeonov nga Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë

Një bankë prijëse kineze planifikon të hyjë në tregun bullgar

Banka e dytë në botë për nga kapitali tregtar China Construction Bank po mendon të hyjë në Bullgari. Një delegacion i saj në krye me nënpresidentin ekzekutiv, bashkë me ekip serioz ekspertësh ka vizituar vendin tonë , informoi Cvetan Simeonov,..

08.07.19 14:21 |

250 vende të reja pune hap një firmë për prodhim të sistemeve klimatike në Bozhurishte

Furnizuesi për një nga kompanitë më të mëdha të automobilave Behr-Hella Thermocontrol investoi 16.2 milionë euro /31,6 milionë leva/ për zgjerimin e uzinës së vet në Bullgari, e cila gjendet në zonën ekonomike të lagjes Bozhurishte të kryeqytetit. Në këtë..

22.06.19 10:25 |

Maqedonia e Veriut analizon në se të përfshihet në projektin e Centralit Atomik Elektrik “Belene”

Maqedonia e Veriut mendon propozimet e Bullgarisë të botuara në gazetën e BE-së për tërheqjen e investitorit strategjik në projektin e Centralit Atomik Elektrik “Belene”. Ka interes fillestar dhe tani bëhen analiza të hollësishme. Shoqëria do të jetë..

13.06.19 14:26 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна