Eмисия новини
от 09.00 часа
Lëçezar Borisov

Raportojmë një numër rekord të investimeve për vitin 2020

Në vitin 2020 u certifikuan projekte me vlerë mbi 1 miliard leva, tha Ministri i Ekonomisë Laçezar Borisov gjatë një takimi pune me Kryeministrin Bojko Borisov, cituar nga BTA. Kjo, sipas Ministrit, është një rekord në tërheqjen e investimeve në..

31.12.20 12:15 |

880 milion euro nga Programi i Zhvillimit Rural parashikohen për Bullgarinë

Bullgaria do të ketë mbi 880 milion euro nga Programi i Zhvillimit Rural gjatë dy viteve të ardhshme. Kjo u njoftua nga Ministria e Bujqësisë, Ushqimeve dhe Pylltarisë. Ata do të jenë në gjendje të përdoren përmes investimeve dhe masave..

28.12.20 15:46 |

BE investon mjete suplementare në superkompjuterin bullgar

Ndërmarrja e Përbashkët për Teknologji Informative Evropiane me Prodhimtari të Lartë njoftoi nënshkrimin e një kontrate për 11.5 milion euro shtesë për superkompjuterin e ri në Bullgari. Ai do të ketë më shumë se 4.4 petaflop dhe do të punojë në..

14.12.20 17:23 |
Lëçezar Borisov

Masat kundër krizës do të vazhdojnë gjatë gjithë vitit 2021

Deri në fund të këtij viti dhe në fillim të vitit 2021 do të disponojmë mjete të cilat do të investojmë në biznes. Këtë e tha para RKB Ministri i Ekonomisë Lëçezar Borisov. Sipas tij masat do të vazhdojnë gjatë tërë vitit 2021. “Të dhënat paraprake..

06.12.20 14:57 |
Konstantin Artjushin

Investimet ruse në Bullgari mbeten të qëndrueshme

Megjithë vështirësitë bashkëpunimi ruso-bullgar në investimet po zhvillohet në mënyrë të qëndrueshme. Këtë e tha Konstantin Artjushin përfaqësues tregtar i Rusisë në Bullgari. Ai shtoi se në investimet nuk ka rënie ndryshe nga tregtia e..

18.11.20 19:01 |

Teori optimiste për bujqësinë bullgare

Menaxhimi i rrezikut në bujqësi është një aspekt i rëndësishëm për zhvillimin e qëndrueshëm të sektorit. Përveç klimës dhe sëmundjeve, të cilat janë rreziqet kryesore në rritjen e bimëve dhe në blegtorinë, një   faktor tjetër hyn në ekuacion –..

29.10.20 15:21 |
Lëçezar Bogdanov

Sipas ekonomistit Lëçezar Bogdanov në buxhet nuk është e qartë se çfarë politika qëndrojnë prapa shpenzimeve

“Në buxhet theksi nuk vihet mbi efikasitetin e harxhimeve dhe mbi arritjen e qëllimeve të caktuara”, komentoi për BNR ekonomisti Lëçezar Bogdanov nga Instituti i Ekonomisë së Tregut. Sipas tij problemi më i rëndësishëm i buxhetit është se nuk..

25.10.20 13:24 |
Marijana Nikollova dhe Mehmet Ersoj

Bullgaria u bëri thirrje Turqisë dhe shteteve ballkanike që të mos mbyllin kufijtë

Ministrja e turizmit Marijana Nikoliova bisedoi me homologun e saj turk Mehmet Ersoj, transmetoi BTA. Investimet që Bullgaria dhe Turqia bënë në lidhjet transportuese japin rezultatet e tyre. Turqia është ndër pesë partnerët më të mëdhenj tregtarë..

23.10.20 17:21 |
Desisllava Ahlladova

Bullgaria lajmëroi BE-në se nuk do të japë “pasaporta të arta” për të huaj

Ministrja e drejtësisë Desisllava Ahlladova siguroi komisionarin e drejtësisë Didier Reynders se Bullgaria ka ndërmarrë hapa legjislativë për heqjen e regjimit të marrjes së shtetësisë bullgare kundrejt investimeve, transmetoi BTA. Në parlament..

22.10.20 17:52 |

Sofja është në top 20 në një klasifikim prestigjioz evropian

Sofja është në top 20 të qyteteve më perspektivë për investime, teknologji, inovacione, startup në Evropë. Kryeqyteti bullgar është në vendin e 20 nga 76 qytete gjithsej në klasifikimin Tech Cities of the Future. Në vlerësim u evidentuan tërheqja e..

29.06.20 12:04 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна