Eмисия новини
от 15.00 часа
Ilijana Jotova

Ilijana Jotova: Për dy muaj, investime më të mëdha dhe më të rëndësishme erdhën në Bullgari

“Unë votova për demokracinë dhe kthimin e shtetit të së drejtës me rregulla dhe ligje”, tha Nënpresidentja Ilijana Jotova, e cila ushtroi të drejtën e saj për të votuar. Ajo komentoi se energjia për ndryshim dhe ekzistenca e një alternative të..

11.07.21 13:42 |

Rritje e tregut të pasurive të patundshme në kushtet e krizës së Covid-19

Rritje në vëllimin e transaksioneve dhe në çmimet e pasurive të patundshme në vend gjatë vitit të fundit kanë llogaritur nga industria. Njerëzit preferojnë të blejnë dhe jo të marrin me qira shtëpi ose apartament diku mes natyrës, ku të mund të..

01.07.21 11:16 |

“Tri Dete” investon në objekte energjetike bullgare

Fondi i investimeve i Iniciativës së Tri Deteve (3SIIF), në të cilin merr pjesë edhe Banka Bullgare e Zhvillimit, fitoi një pjesë të konsiderueshme në Enery Development GmbH, një kompani që prodhon energji nga burime të rinovueshme. Ajo ka..

04.06.21 11:43 |

Mbyllja e tretë do të likuidojë sektorin “Shëndet dhe Sport”

Asociacioni Bullgar për Shëndet dhe Fitnes është e shqetësuar për idenë e Ministrit të Shëndetësisë për të mbyllur përsëri qendrat e fitnesit dhe sallat sportive, studiot e vallëzimit, sallat për art amator dhe sporte. Asociacioni e përcakton këtë..

09.03.21 17:41 |

Romët insistojnë në një politikë efektive ndaj grupit etnik

Konferenca e Përhershme e Romëve po përgatit një manifest parazgjedhor, i cili do t’u bëjë thirrje kandidatëve të angazhohen me masa dhe politika efektive për romët, tha për BNR avokatja Miglena Mihajllova nga organizata. “Komuniteti rom ka një..

09.03.21 12:19 |

Dorëzuan çmimet vjetore “Investitori i vitit”

Për herë të pesëmbëdhjetë Agjencisë Bullgare të Investimeve iu dha çmimi vjetor “Investitori i Vitit”, këtë herë në internet, njoftoi Ministria e Ekonomisë. Në konkurs, i cili synon të dallojë projektet më të rëndësishme të investimeve në Bullgari..

02.03.21 16:47 |

U ridrejtojnë fonde për zonat rurale fermerëve të rinj

Nga Programi i Rajoneve Rurale do të ridrejtohen 458 milion euro për investime dhe masa mbështetëse për fermerë të rinj dhe ferma të vogla. Projektet për investime në ferma do të kenë një kosto maksimale deri në 1 milion euro, gjysma e të cilave do..

20.02.21 17:22 |

Toka bujqësore është më e lirë në lindje dhe më e shtrenjtë në veriperëndim

Në kohë krize njerëzit shpesh  preferojnë të investojnë në pasuri të paluajtshme, përfshi dhe në tokë bujqësore. Për shkak të sigurisë së këtij investimi, prej tij përfitojnë jo vetëm personat e lidhur ngushtë me bujqësinë, por dhe të tillë të cilët..

17.02.21 08:05 |

Bilanci negativ tregtar me Kinën është një problem për Bullgarinë

Bullgaria dhe biznesi mirëpresin çdo qëllim serioz të kompanive kineze për të investuar në vendin tonë sipas rregullave të BE. Përpjekjet aktive duhet të vazhdojnë për të kapërcyer bilancin negativ tregtar afatgjatë, i cili është një problem real..

09.02.21 18:38 |

Pritet që “Rryma Ballkanike” të shlyhet për 10 vjet

Bullgaria ka një nga çmimet më konkurruese të gazit natyror në Evropë. Ata janë më të ulët sesa ata në tregun e aksioneve dhe kjo ndodhi falë kushteve të rinegociuara me “Gazprom” dhe kontratës me Azerbajxhanin, tha Ministrja e Energjetikës..

05.02.21 16:13 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна